Η εξέλιξη της ευφυούς γεωργίας στη βαμβακοκαλλιέργεια στη Ροδόπη (βίντεο)

Νέα εφαρμογή για τους αγρότες 

Η εξέλιξη της ευφυούς γεωργίας στη βαμβακοκαλλιέργεια στη Ροδόπη (βίντεο)

Στην παρουσίαση του συστήματος ευφυούς γεωργίας gaiasense για την καλλιέργεια του βαμβακιού στην περιοχή της Ροδόπης προχώρησαν τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια σε συνεργασία με την εταιρεία NEUROPUBLIC, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Απριλίου και είχε ως σκοπό να παρουσιάσει τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για την άρδευση, τη λίπανση και τη φυτοπροστασία, τα επιτυχημένα βήματα που έχουν γίνει στην καλλιέργεια μέσω του συστήματος καθώς τις ανανεωμένες υπηρεσίες για το 2020. Σε αυτήν συμμετείχαν 60 παραγωγοί που τους ενδιέφερε να μάθουν για την εφαρμογή και την εξέλιξη της ευφυούς γεωργίας στην περιοχή.

Μέσω της τηλεδιάσκεψης έγινε σαφές ότι το σύστημα έχει συγκεντρώσει και επεξεργαστεί ένα μεγάλο όγκο καλλιεργητικών δεδομένων που επιτρέπουν στου αγρότες να λαμβάνουν ακόμα πιο ακριβείς συμβουλές για την καλλιέργεια. Στελέχη της NEUROPUBLIC και καθηγητές πανεπιστημίου αναφέρθηκαν τόσο στην άρδευση, τη λίπανση και τη φυτοπροστασία, τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί αλλά και τα λάθη που κάνουν μερικές φορές οι αγρότες δίνοντας πληροφορίες για την αποφυγή τους.

gaiasense farmer

Επίσης, παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο της NEUROPUBLIC, Φώτη Χατζηπαπαδόπουλο, η νέα εφαρμογή που θα έχουν στη διάθεσή τους οι βαμβακοκαλλιεργητές, με όνομα gaiasense farmer, μέσω της οποίας θα δέχονται ειδοποιήσεις κάθε φορά που εκδίδεται νέα σύσταση ή προειδοποίηση από το σύστημα. Μέσα από την εφαρμογή η ενημέρωση των παραγωγών θα είναι πιο εύκολη και ολοκληρωμένη για μια σειρά παραμέτρων που αφορούν την ανάγκη για άρδευση και λίπανση, τον κίνδυνο εμφάνισης εχθρών όπως το πράσινο και ρόδινο σκουλήκι αλλά και τις τρέχουσες μετεωρολογικές συνθήκες.