Εξώδικο μελών του ΔΣ και της Επιτροπής Ελέγχου της Creta Farms προς τον Κων. Δομαζάκη

Τα μέλη του ΔΣ και της Επιτροπής Ελέγχου της ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ απέστειλαν απαντητικό εξώδικο προς τον Κωνσταντίνο Δομαζάκη.

Σε αυτό, όπως τονίζει η εταιρεία, καταγράφεται η σειρά ενεργειών και δηλώσεων του τελευταίου, οι οποίες οδήγησαν στην αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρείας για πρώτη φορά στην ιστορία της και έπληξαν καθοριστικά τη φήμη, την αξιοπιστία και το εμπορικό μέλλον της.

Τέλος, όπως τονίζεται, καταδεικνύεται ότι σκοπός του Κ. Δομαζάκη ήταν να καταστρέψει οικονομικά την εταιρεία με συκοφαντίες για την επάρκεια των οργάνων της και της διοίκησής της.

Σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό σήμερα το πρωί, 29 Ιουλίου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε σχετικά με τις εξελίξεις στην Creta Farms:

«Εγώ παρέλαβα το Υπουργείο στις 7 Ιουλίου και δυστυχώς, τη μεγάλη ζημιά η εταιρεία την είχε πάθει από πριν. Εμείς δεν “κρυφτήκαμε” και βοηθήσαμε να γίνει το περίφημο MOU, βάσει του οποίου “άνοιξαν” οι τράπεζες το factoring και τις εγγυητικές επιστολές. Όταν υπεγράφη, όμως, το MOU ήταν ήδη αργά. Η εταιρεία είχε ήδη εξαντλήσει όλη της την αποθήκη και άρα στην πραγματικότητα δεν είχε παραγωγή για να έχει factoring άξιο λόγου. Άρα, η εταιρεία στην πραγματικότητα δεν ήθελε μόνο factoring και εγγυητικές επιστολές, ήθελε και νέο κεφάλαιο και νέο δανεισμό. Το να πας στις τράπεζες και να ζητήσεις να δώσει φρέσκο χρήμα την ίδια ώρα που συζητάμε για στρατηγικό επενδυτή, δεν είναι μια εύκολη απόφαση για τις τράπεζες.

Ήδη έχω πιέσει τις τράπεζες πολύ περισσότερο του θεσμικού μου ρόλου -εφόσον ικανοποιηθεί το νομικό θέμα των εξασφαλίσεων- για να δοθεί το rescue capital και να μείνει εν λειτουργία η εταιρεία. Όμως την απόφαση δεν την παίρνει ο Υπουργός εδώ, την παίρνουν οι μέτοχοι.

Η εταιρεία αργοπεθαίνει εάν δεν πάρουν γρήγορα αποφάσεις οι αδελφοί Δομαζάκη. Είναι καθαρά θέμα των δυο μετόχων να αποφασίσουν εάν θέλουν η εταιρεία να προχωρήσει στην εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή εν λειτουργία ή κλειστή».

Δείτε ΕΔΩ το εξώδικο

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ