Εξόφλησε τους σταφυλοπαραγωγούς ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου

Στην εξόφληση όλων των παραγωγών – μελών του προχώρησε η διοίκηση του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου. Πιο συγκεκριμένα, το ποσό των 3,7 εκατ. ευρώ καταβλήθηκε στους λογαριασμούς των παραγωγών, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, με στόχο, όπως κάθε φορά, την ενίσχυση της οικονομίας της περιοχής και την κάλυψη των αναγκών που προέκυψαν στα χωράφια τους. Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Χρήστος Τσιτσιρίγγος, δήλωσε πως «ο Οινοποιητικός, για άλλη μια χρονιά, σεβόμενος τις ανάγκες των παραγωγών και με κύριο μέλημα την τοπική κοινωνία, φροντίζει να επισπεύσει τις πληρωμές και να τους εξοφλήσει στο ακέραιο».

Ο κ. Τσιτσιρίγγος σχολίασε πως ήταν μια δύσκολη χρονιά, εντούτοις ο συνεταιρισμός κατάφερε να αντεπεξέλθει τόσο απέναντι στους προμηθευτές του και στην αγορά, συγκεντρώνοντας φέτος μια ποσότητα σταφυλιών γύρω στους 9 εκατ. τόνους, όσο και στους παραγωγούς, μέσω των χρημάτων που καταβάλλει ανά τακτά διαστήματα.

Καταλήγοντας, ζητά από την πολιτεία «να σκύψει το κεφάλι στους παραγωγούς για το πρόβλημα του περονόσπορου, που ήταν ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετώπισαν οι αγρότες, καθώς και για τις πλημμύρες που κατέστρεψαν καλλιέργειες στο πολύπαθο Δαμάσι».