Εξωστρέφεια των φλωρινιώτικων προϊόντων

-Διαφήμιση-

Για τον μακρινό Καναδά πρόκειται να ταξιδέψουν τα προϊόντα της Φλώρινας, καθώς μπήκαν στο «στόχαστρο» ελληνοκαναδικής εταιρείας εισαγωγών/εξαγωγών τροφίμων.

Ο λόγος για τον απόδημο επιχειρηματία Αθανάσιο Κοτσίδη και της εταιρείας του Five Food Products, που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στη Βόρεια Αμερική, ο οποίος επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Φλώρινας, με σκοπό τη δικτύωση των τοπικών προϊόντων στις επιχειρήσεις του στον Καναδά.

Το Επιμελητήριο Φλώρινας σκοπεύει και με επόμενες δραστηριότητές του να διοργανώσει δράσεις, ώστε να φέρει κοντά τους Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Σάββα Σαπαλίδη, το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με επιχειρήσεις της ΠΕ Φλώρινας, που θέλουν να εξάγουν στον Καναδά.

«Ήδη το ενδιαφέρον από πολλές τοπικές επιχειρήσεις είναι μεγάλο και ο Δυτικομακεδόνας επιχειρηματίας ήρθε για να συζητήσει την πιο ολοκληρωμένη και οργανωμένη συνεργασία μας με συγκεκριμένα προϊόντα της περιοχής, όπως μεταποιημένη κόκκινη πιπεριά, σε όλες τις μορφές της, αλλά και γλυκά κουταλιού κ.ά.» τόνισε ο κ. Σαπαλίδης.

Το Επιμελητήριο Φλώρινας σκοπεύει και με επόμενες δραστηριότητές του να διοργανώσει δράσεις, ώστε να φέρει κοντά τους Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό και να δημιουργήσει δομές δικτύωσης των τοπικών προϊόντων, είτε με απευθείας προσκλήσεις, είτε μέσα από σχετικούς συλλόγους ετεροδημοτών.

«Ως Επιμελητήριο, στοχεύουμε στην αγροδιατροφή και εκεί εστιάζουμε την προσπάθειά μας. Έχουμε καθιερώσει την ημέρα Απόδημων και θέλουμε να αξιοποιήσουμε τους απόδημους επιχειρηματίες, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και προωθώντας τα προϊόντα μας».

Σύμφωνα με τον κ. Σαπαλίδη, το κεφάλαιο των Ελλήνων επιχειρηματιών του εξωτερικού πρέπει να το εκμεταλλευτεί η χώρα μας στο θέμα της εξωστρέφειας των αγροτικών προϊόντων.

-Διαφήμιση-