ΘΗΒΑ: Εκτεθειμένες οι πομόνες των αγροτών στα παράνομα κυκλώματα χαλκού

-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Σαν τη Λερναία Ύδρα πολλαπλασιάζεται το οργανωμένο έγκλημα στη Θήβα. Όσο και να προσπαθεί η αστυνομική διεύθυνση Βοιωτίας να ελέγξει τα παράνομα κυκλώματα, αυτά αυξάνονται συνεχώς. Επιλέξιμοι στόχοι των παράνομων δραστηριοτήτων αποτελούν και οι αρδευτικές εγκαταστάσεις των αγροτών.

Η άνοδος της τιμής του χαλκού και η ευκολία αφαίρεσής του από τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ, στρέφει τα κεφάλια πολλών επιτήδειων. Τελευταία κρούσματα παρατηρήθηκαν πριν από πέντε ημέρες στην περιοχή Χαραϊντίνι της Θήβας, όπου μέσα σε λίγες ώρες κλάπηκαν τρεις μετασχηματιστές, προκαλώντας προβλήματα στην άρδευση και βάζοντας σε κίνδυνο τις καλλιέργειες. Τις ανησυχίες των αγροτών για τα τεκταινόμενα μεταφέρει στην «ΥΧ» ο Δημήτρης Συκαράς, αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φυτικής Παραγωγής Θήβας. «Η κατάσταση είναι απαράδεκτη, τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες μετασχηματιστές από γεωτρήσεις της περιοχής μας έχουν καταστραφεί από κλέφτες, με σκοπό την αφαίρεση του χαλκού.

-Διαφήμιση-

Για να γίνει η αποκατάσταση απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα, το οποίο είναι κρίσιμο για τις καλλιέργειές μας. Είχαμε περίπτωση όπου την ημέρα που έγινε η εγκατάσταση μετασχηματιστή λόγω κλοπής, σε λίγες ώρες αφαιρέθηκε ξανά. Για τον λόγο αυτόν, κάθε βράδυ, κατά τη διάρκεια της αρδευτικής περιόδου, μένουμε και εμείς οι ίδιοι στις καλλιέργειές μας, προκειμένου να περιφρουρήσουμε την περιουσία μας, αλλά και τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ».

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki