ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις φυτικού και ζωικού κεφαλαίου ύψους 7 εκατ. ευρώ

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος με αφορμή την καταβολή των αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, Παρασκευή, καταβάλλονται αποζημιώσεις ύψους 7.039.812 ευρώ στους αγρότες που αφορούν καταστροφές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο για τα έτη 2019 και 2020.

Ο ΕΛΓΑ συνεχίζει με αξιοπιστία και συνέπεια να στηρίζει τον ασφαλιζόμενο αγρότη, και ολοκληρώνει με αυτή την πληρωμή την πρώτη φάση της καταβολής των αποζημιώσεων για το 2019».

Πρόκειται για τις αποζημιώσεις που δεν είχαν πληρωθεί τον Ιούνιο, και όπως είχε γράψει  πρώτη η «ΥΧ» είχαν μετατεθεί για σήμερα Παρασκευή 3 Ιουλίου.

Αν και στόχος ήταν να πληρωθούν περίπου 10 εκατ. ευρώ, όπως είχαμε αποκαλύψει πριν δύο εβδομάδες, υπήρχε εκκρεμότητα όσον αφορά τις ζημιές του 2019 στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, και ο Οργανισμός περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή την αποστολή των τελικών πορισμάτων.

Μάλιστα πηγή του ΕΛΓΑ, είχε αναφέρει τότε μιλώντας στην «ΥΧ» ότι σε περίπτωση που τα στοιχεία δεν αποστέλλονταν εγκαίρως, η πληρωμή θα πραγματοποιούταν  χωρίς να ληφθεί υπόψη η εν λόγω πληγείσα περιοχή. Όπως και τελικά συνέβη.