ΕΛΓΑ: Επιβεβαίωση της «ΥΧ» για την αναπλήρωση εισοδήματος ελαιοπαραγωγών, έως τον Νοέμβριο οι προκαταβολές στους πυρόπληκτους

Με ανακοίνωσή του, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος ενημέρωσε τους πυρόπληκτους παραγωγούς για τις ενέργειες και διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί από τον Οργανισμό για την αποζημίωσή τους. Τη Δευτέρα 23 Αυγούστου, ο κ. Λυκουρέντζος διευκρίνισε από την Τρίπολη, ότι οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις πυρκαγιές κτηνοτρόφους, θα καταβληθούν εντός του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, «για τις ελαιοκαλλιέργειες ο ΕΛΓΑ προτίθεται να προχωρήσει και στην αποζημίωση για την εκφύτευση και φύτευση νέων δενδρυλλίων για τα οποία οι παραγωγοί θα στηριχθούν για την απώλεια του εισοδήματός τους για τα προσεχή 4 χρόνια» επιβεβαιώνοντας έτσι το πρόσφατο δημοσίευμα της «ΥΧ».

Επιπλέον, ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε ότι στο ζωικό κεφάλαιο, θα πληρωθούν στο 100% της αξίας τους οι δηλωμένες απώλειες ζώων. Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα καταβολής των προκαταβολών για όλους τους πυρόπληκτους παραγωγούς, σημείωσε ότι ο στόχος του Οργανισμού είναι, οι δικαιούχοι να λάβουν προκαταβολή μέχρι τον Νοέμβριο.