ΕΛΓΑ: Ξεκόλλησε το προανθικό, τι περιλαμβάνει η επόμενη πληρωμή

Εντός του επόμενου δεκαημέρου εκτιμά η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ ότι θα γίνουν ανακοινώσεις σχετικά με τις αποζημιώσεις για ζημιές σε καλλιέργειες στην Κοζάνη και στην Εορδαία, που αφορούν το προανθικό στάδιο και την έναρξη της ανθικής περιόδου.

ΔυτικήΗ εξέλιξη γνωστοποιήθηκε χθες, Πέμπτη (17/2), από τον υπουργό, Γ. Γεωργαντά, σε συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη, και βουλευτές της περιοχής. Έτσι, ξεπαγώνει η εν λόγω εκκρεμότητα, καθώς για το ζήτημα είχαν γίνει οι απαραίτητες κινήσεις από τη διοίκηση του ΕΛΓΑ, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ν. 4120/2021.

Οι εκτιμήσεις στελεχών του Οργανισμού τοποθετούν το απαιτούμενο κονδύλι κοντά στα 25 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι ο σχετικός φάκελος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για έγκριση και, όπως ενημέρωσε ο νέος υπουργός ΑΑΤ, θα ενταθούν οι διαδικασίες, ώστε να προχωρήσει η πληρωμή.

Σχετικά με τις επόμενες πληρωμές του ΕΛΓΑ, αυτές θα αφορούν παραγωγούς φασολιού Δυτ. Μακεδονίας, ζημιές από χαλαζοπτώσεις του Ιουνίου 2021 στη Θεσσαλία και υπόλοιπα αποζημιώσεων για τους παγετούς της άνοιξης του 2021. Οι πρώτες πληρωμές αναμένονται κοντά στις αρχές Μαρτίου.