ΕΛΓΑ: Η ολοκλήρωση περισσότερων πορισμάτων φέρνουν υψηλότερο ποσό αποζημιώσεων – Στα 71 εκατ. ευρώ η πληρωμή της Πέμπτης  

Το ποσό των 71 εκατ. ευρώ θα πληρώσει τελικά την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου ο ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις του Παγετού – Άνοιξη 2021 αλλά για ζημίες οι οποίες προκλήθηκαν από άλλες αιτίες στις καλλιέργειες φυτικού και ζωικού κεφαλαίου εντός του έτους 2021.

Σε επικοινωνία του ypaithros.gr με τον ΕΛΓΑ, μάς γνωστοποιήθηκε ότι το ποσό θα είναι αυξημένο, καθώς ολοκληρώθηκε η επεξεργασία περισσότερων πορισμάτων τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα να ενταχθούν περισσότεροι δικαιούχοι κατά την πληρωμή της Πέμπτης.

Σχετικό ενημερωτικό σημείωμα εξέδωσε και το ΥΠΑΑΤ, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων ότι η εξόφληση του συνόλου των πορισμάτων ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο 2022. Επιπλέον το ΥΠΑΑΤ αναφέρει ότι «μέχρι σήμερα με τη διαδικασία πληρωμής προκαταβολών αλλά και εξοφλήσεων πορισμάτων για τις αποζημιώσεις του  «ΠΑΓΕΤΟΣ ΑΝΟΙΞΗ 2021» έχουν ήδη καταβληθεί από τον ΕΛ.Γ.Α. περίπου 160 εκατομμύρια ευρώ (€)» και ότι «εντός του έτους 2021 οι συνολικές αποζημιώσεις οι οποίες κατεβλήθησαν στους αγρότες για ζημίες 2020 και 2021 πλησιάζουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ (€)».

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ