ΕΛΓΑ: Προκαταβολή αποζημιώσεων βάσει των εκτιμήσεων στους πληγέντες αγρότες της Εύβοιας (βίντεο)

Στην χορήγηση προκαταβολής στους πληγέντες παραγωγούς της Εύβοιας αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα ο ΕΛΓΑ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδης κατά την επίσκεψή του στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Εύβοιας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, προχώρησε, μέσω του ΕΛΓΑ, η άμεση καταγραφή ζημιών, ώστε να δοθούν οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις που έχουν πληγεί, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως τόνισε, όσον αφορά τις μη ασφαλιστικά καλυπτόμενες ζημιές, οι οποίες αφορούν σε φυτικό, πάγιο και αποθηκευμένο κεφάλαιο, δύνανται, υπό προϋποθέσεις, να ενταχθούν σε προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που δεν καλύπτονται ούτε από τον ΕΛΓΑ ούτε από τις κρατικές ενισχύσεις και αυτές αφορούν κυρίως καταστροφή σε υποδομές και μηχανήματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είπε ο υπουργός, πως οι ζημιές θα καλυφθούν μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων και εξατομικευμένων διαδικασιών.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ οι ασφαλιστικά καλυπτόμενες και μη ζημιές που αφορούν τη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, αρχικά εκτιμώνται στο 1.400.000€.

Δείτε παρακάτω το βίντεο του eviathema.gr με τις ανακοινώσεις των υπουργών:

Διαβάστε ΕΔΩ σχετικό δελτίο τύπου για την αυτοψία του ΥΠΑΑΤ στην Εύβοια

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικό δελτίο τύπου του ΥΠΟΙΚ με τα μέτρα