ΕΛΓΟ: Παραδόθηκαν 786 καταγραφικές συσκευές για δακοκτονία σε ΔΑΟΚ της Πελοποννήσου

Παραδόθηκαν την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, στις ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και Τριφυλίας, οι συσκευές καταγραφής της πορείας και της ροής του ψεκαστικού υγρού στα μηχανήματα με τα οποία διενεργείται η δακοκτονία στις περιοχές ευθύνης των δύο πιο πάνω Διευθύνσεων.

Η παράδοση έγινε στο πλαίσιο της 4ετούς προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον ΕΛΓΟ “Δήμητρα” με προϋπολογισμό 197.500 ευρώ και την έκαναν οι υπεύθυνοι του Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, Χανίων, παρόντος και του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς, Δευτερογενούς Τομέα και θεμάτων Αναπτυξιακών Νόμων Στάθη Αναστασόπουλου.

Οπως δήλωσε στη συνέχεια ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, ολοκληρώθηκε για το σύνολο της Περιφέρειας η παράδοση 786 καταγραφικών συσκευών -εκ των οποίων 196 συσκευές θα χρησιμοποιηθούν από τη ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και 98 από την ΔΑΟΚ Τριφυλίας. Σημείωσε ότι μέσα από την πιο πάνω σύμβαση υποστηρίζονται οι ΔΑΟΚ της Περιφέρειας στην συναρμολόγηση, παραμετροποίηση και συντήρηση των συσκευών, στην πλατφόρμα παρακολούθησης των ψεκασμών, στην χαρτογραφική αποτύπωση των περιοχών εφαρμογής και στον συντονισμό και διάχυση των αποτελεσμάτων.

Στην παράδοση στα γραφεία της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, εκ μέρους του Ινστιτούτου Χανίων παρευρέθηκαν ο διευθυντής Γιώργος Ψαρράς και οι ερευνητές Θηρεσία – Τερέζα Τζαρτζάνη και Κωνσταντίνος Τζεράκης, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η προϊσταμένη του τμήματος προστασίας φυτών Εμμανουέλα Καπόγια, καθώς και οι διευθυντές ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και Τριφυλίας Ευσταθία  Γεωργακοπούλου και Αντώνης Παρασκευόπουλος.