Ελιές, μέλι και ελαιόλαδο κερνάει στους επισκέπτες της η Χαλκιδική

Πράσινες ελιές, ελαιόλαδο και μέλι θα είναι, σε πρώτη φάση, οι πρεσβευτές των αγροδιατροφικών προϊόντων της Χαλκιδικής, με τα οποία οι τουριστικές επιχειρήσεις θα… κερνούν τους επισκέπτες τής κάθε περιοχής ως μια έμπρακτη ένδειξη της ελληνικής φιλοξενίας.

Τα κεράσματα της Χαλκιδικής «Halkidiki Treats» αποτελούν μια νέα δράση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, στο πλαίσιο του Taste Halkidiki και το οποίο έρχεται να βάλει στο τραπέζι των τοπικών επιχειρήσεων μερικά από τα σημαντικότερα προϊόντα. «Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ισχυρή ταυτότητα στη γαστρονομία της Χαλκιδικής μέσα από τα προϊόντα-πρεσβευτές μας, όπως είναι η πράσινη ελιά ΠΟΠ Χαλκιδικής, το μέλι της περιοχής, που συνεισφέρει το 32% της εγχώριας παραγωγής μελιού, και το ΠΟΠ ελαιόλαδο.

Θέλουμε να ενταχθούν κι άλλα προϊόντα σε αυτήν τη δράση και ουσιαστικά να γίνει μια συνέργεια των τριών τομέων της οικονομίας», τονίζει η υπεύθυνη επικοινωνίας του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Λία Μπουντιούκου.

Ανάδειξη γαστρονομικού πλούτου

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, οι επιχειρήσεις καλούνται να αναδείξουν και να προβάλουν τον γαστρονομικό πλούτο του τόπου και να καλωσορίζουν ή και να αποχαιρετούν κάθε επισκέπτη με τα κεράσματα αυτά. Επίσης, προτείνεται να τοποθετούν ράφια με τα συγκεκριμένα ή και άλλα τοπικά προϊόντα στα καταστήματά τους ή να συστήνουν τους επισκέψιμους χώρους παραγωγής.

«Αυτά τα προϊόντα είναι για το ξεκίνημα, για τη συνέχεια θέλουμε να εντάξουμε σταδιακά τα τυριά, τα βότανα, τα μύδια, τα κριτσίνια, μια και η καλλιέργεια σίτου αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη μετά τις ελιές, κι άλλα πολλά τοπικά παραγόμενα αγαθά με όνομα και ταυτότητα», καταλήγει η κα Μπουντιούκου.