Για τις ελλείψεις στο καλαμπόκι συζήτησαν σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου με τον Γ. Γεωργαντά

Συζήτηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Γεωργαντά, είχαν, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και ο Πρόεδρος Αδέσμευτων Αγροτών Δήμου Βισαλτίας, Στέργιος Λίτος, στην διάρκεια της σημερινής εκπομπής «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ.

Το κυριότερο θέμα που έθεσε στην κουβέντα με τον Υπουργό ο Δ. Καπούνης, καταφέρνοντας μάλιστα να τον… στριμώξει, ήταν οι ελλείψεις σε ζωοτροφές και, ειδικότερα, σε ενσίρωμα καλαμποκιού. Αναφερόμενος σε αυτό το ζήτημα, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. σχολίασε ότι δεν έχει γίνει πρόβλεψη και σωστός προγραμματισμός από πλευράς της Κυβέρνησης, ενώ στάθηκε και στις μεγάλες αυξήσεις που έχουν σημειωθεί στις τιμές των ζωοτροφών και στο θέμα των ελληνοποιήσεων των αμνοεριφίων.

Επίσης, ο Δ. Καπούνης απηύθυνε έκκληση στην Πολιτεία να σταθεί στο πλευρό του Αγρότη και του Κτηνοτρόφου με πιο ουσιαστικούς, όπως υπογράμμισε, τρόπους. Λόγου χάρη, πρότεινε ο πρωτογενής τομέας να επιδοτηθεί, όπως ακριβώς έλαβε επιδοτήσεις ο τριτογενής για να αντιμετωπίσει τις ζημίες του κορονοϊού.

Οι τιμές των ζωοτροφών (κι όχι μόνο) έχουν αυξηθεί πολύ και οι κτηνοτρόφοι της Νάξου στενάζουν!

Για το πολύ σοβαρό αυτό πρόβλημα μίλησαν, στο One Channel, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και η Ναξιώτισσα κτηνοτρόφος, Ιωάννα Ζαφείρη, με τον πρώτο να αναφέρεται και στο ζήτημα της τιμής που θα αγορασθούν και θα πουληθούν από την Ε.Α.Σ. τα ναξιώτικα αμνοερίφια φέτος το Πάσχα.