Έλληνες παραγωγοί στρέφονται σε μηχανήματα που αφαιρούν κουκούτσια συμπύρυνου ροδάκινου

Συμπύρηνο Ροδάκινο: Για καλή παραγωγική χρονιά κάνουν λόγο ανοιχτά οι μεταποιητές
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Μερίδιο αγοράς 30 εκ. ευρώ διεκδικεί η ιταλική εταιρεία CTI FoodTech

Σε πωλήσεις ύψους έως και δύο εκατ. ευρώ το 2018, ήτοι μέχρι και οκτώ μηχανήματα αφαίρεσης κουκουτσιών από ροδάκινα και βερίκοκα, στοχεύει στην ελληνική αγορά η ιταλική CTI FoodTech, με τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Biagio Crescenzo, να υπογραμμίζει στο πλαίσιο των σημερινών εγκαινίων του εμπορικού της υποκαταστήματος στα Γιαννιτσά Θεσσαλονίκης, ότι η εταιρεία διεκδικεί την απόκτηση μεριδίου στην εγχώρια αγορά των τριάντα εκατ. ευρώ.

Έλληνες παραγωγοί στρέφονται σε μηχανήματα που αφαιρούν κουκούτσια συμπύρυνου ροδάκινου«Εφόσον οι δουλειές πάνε καλά στην Ελλάδα και οι Έλληνες παραγωγοί στραφούν στην απόκτηση τέτοιων μηχανημάτων, γυρνώντας την πλάτη τους στην πρακτική της ενοικίασης που ακολουθούν σήμερα, τότε δεν αποκλείεται η CTI FoodTech να προχωρήσει στην κατασκευή μονάδας στη χώρα μας, έχοντας δε ήδη προσδιορισμένο το ύψος της επένδυσης, το οποίο και εκτιμάται σε 3 με 5 εκατ. ευρώ, αλλά και τον αριθμό των θέσεων εργασίας, σε 25».

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Κατά τον ίδιο, η βιομηχανία που θα επενδύσει την αγορά του συγκεκριμένου μηχανήματος, θα αποσβέσει το ποσό που θα καταβάλλει για την απόκτησή του σε διάστημα πέντε χρόνων και στη συνέχεια θα το έχει στην ιδιοκτησία της, με την CTI FoodTech να την προμηθεύει με τα ανταλλακτικά που ενδεχομένως χρειαστεί, αλλά και να της παρέχει τη δυνατότητα εκπαίδευσης των μηχανολόγων που θα τα χρησιμοποιούν, ώστε να είναι ανεξάρτητη.

«Παρατηρούμε μια αλλαγή στην Ελλάδα, και ενώ η βιομηχανία συμμετέχει σε ποσοστό 12% στο ΑΕΠ, εκτιμούμε ότι ο κλάδος της μεταποίησης στα φρούτα θα τυγχάνει χρηματοδότησης και θα ενισχυθεί σημαντικά», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας και σημείωσε, ότι σήμερα στην ελληνική αγορά και στον συγκεκριμένο κλάδο δραστηριοποιείται μόνο μια αμερικανική εταιρεία που νοικιάζει τα συγκεκριμένα γεωργικά μηχανήματα στέλνοντας ετησίως στον όμιλο στις ΗΠΑ, ποσό ύψους 8 εκατ. ευρώ.

Τονίζεται, ότι η CTI FoodTech, τα μηχανήματα της οποίας αφαιρούν τα κουκούτσια από το 40% της παγκόσμιας παραγωγής συμπύρυνου ροδάκινου, με δύο εργοστάσια παραγωγής μηχανημάτων εκπυρύνωσης, στο Σαλέρνο της Ιταλίας και ένα εμπορικό υποκατάστημα, στην περιοχή Μούρθια της Ισπανίας, κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο που δραστηριοποιείται.

Συγκεκριμένα, ο κ. Cresvenzo, τόνισε ότι η εταιρεία είναι ηγέτιδα στις αγορές της Κίνας, Ισπανίας και Βουλγαρίας, κοντεύει να περάσει στην πρώτη θέση στη Χιλή, ενώ στην Ελλάδα είναι δεύτερη στη σειρά και πρόσθεσε ότι τα μηχανήματα της εταιρίας χρησιμοποιούνται και για άλλα είδη φρούτων, όπως αχλάδια και μήλα. 

Επισήμανε ότι η CTI FoodTech κατέχει το ρεκόρ μεταξύ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Νότιας Ιταλίας, με βάση τον αριθμό των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που έχουν κατοχυρωθεί και που υπολογίζονται σε περίπου 100 σε 20 χώρες παγκοσμίως.

Χαιρετισμό στη σημερινή τελετή εγκαινίων του εμπορικού υποκαταστήματος της CTI FoodTech στα Γιαννιτσά, έδωσε ο πρόεδρος του Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου, Χρήστος Σαραντόπουλος, ενώ το «παρών» έδωσε και ο επίτιμος πρόξενος των Φιλιππίνων στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Μαργαρόπουλος.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress