Ελληνικά ελαιόλαδα στα 100 πιο πολυβραβευμένα στον κόσμο

Η Ελλάδα καταλαμβάνει για το 2016 την πέμπτη θέση στους πλέον απαιτητικούς διεθνείς διαγωνισμούς

Ελληνικά ελαιόλαδα στα 100 πιο πολυβραβευμένα στον κόσμο
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Με το… δεξί μπήκε το 2017 για το εξαιρετικά παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο, όσον αφορά τη διεθνή αναγνώριση της κορυφαίας ποιότητάς του. Τα εξαιρετικά προϊόντα της ελληνικής γης στα χέρια ελαιοτριβείων-πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα, κατάφεραν να μπουν στη λίστα με τα πλέον πολυβραβευμένα ελαιόλαδα παγκοσμίως, στους πιο απαιτητικούς διεθνείς διαγωνισμούς.

Ενώ η εθνική οικονομία ασθμαίνει να περάσει τη δική της αξιολόγηση, τα ελληνικά ελαιόλαδα πέρασαν με άριστα τις εξετάσεις τους: 14 εγχώρια-«διαμάντια» μέτρησαν τις δυνάμεις τους, με 7.532 δείγματα εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου σε διεθνές επίπεδο, και κατατάχθηκαν στα πιο πολυβραβευμένα του κόσμου για το 2016.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Πρόκειται για μια κορυφαία διάκριση για το εθνικό μας προϊόν, που φέρνει την Ελλάδα στην πέμπτη θέση του χάρτη των κορυφαίων ελαιολάδων παγκοσμίως.

Τέσσερα μάλιστα από τα κορυφαία ελληνικά ελαιόλαδα κατάφεραν να μπουν στη λίστα με τα 100 καλύτερα ελαιόλαδα του κόσμου, με ένα ελληνικό προϊόν να βρίσκεται μάλιστα στο παγκόσμιο top 50.

Η παραπάνω εικόνα προκύπτει από την αξιολόγηση του World Association of Writers and Journalists of Wines and Spirits, το οποίο συγκρότησε την παγκόσμια λίστα. Ουσιαστικά, η λίστα συγκεντρώνει την παγκόσμια crème de la crème του ελαιολάδου, αφού μεταξύ άλλων κατηγοριών αναδεικνύει τα top 100 εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα του κόσμου, τα οποία διακρίθηκαν για την ποιότητα τους κατά το 2016. Για την αξιολόγηση ελήφθησαν υπόψιν τα αποτελέσματα 38 παγκόσμιων διαγωνισμών, οι οποίοι στο σύνολο τους εξέτασαν 7.532 δείγματα ελαιολάδων για το 2016. Στους εν λόγω διαγωνισμούς τα ελληνικά ελαιόλαδα μέτρησαν τις δυνάμεις τους με τα προϊόντα άλλων 38 ελαιοπαραγωγικών χωρών εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου από όλο τον κόσμο.

Οι διακρίσεις

Τα εθνικά μας χρώματα τίμησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τρεις εταιρείες, οι οποίες παράγουν τα τέσσερα κορυφαία ελληνικά ελαιόλαδα, που κατάφεραν να ενταχθούν στο Top 100 Εvoo’s of the World. Πρόκειται για το Αγουρέλαιο Κύκλωπας της Kyklopas Olive Mill Argyri Kelidi, που βρέθηκε στην 24η θέση, κατακτώντας 10 βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς. Mάλιστα, το ελαιόλαδο της οικογενειακής επιχείρησης είναι το μόνο ελληνικό που μπήκε στη λίστα με τα 50 καλύτερα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα του κόσμου για το 2016.

Στη θέση 63 του top 100 συναντάμε την ελληνική Oliorama & Co Gp με το προϊόν Oliorama Exclusive Bio Pgi Olympia (ποικιλία κορονέικη), που διακρίθηκε με βραβεία σε επτά παγκόσμιους διαγωνισμούς. Την 78η θέση της διεθνούς κατάταξης απέσπασε και πάλι το Ελαιοτριβείο Κύκλωπας, με το προϊόν βιολογικό Kyklopas Olive Mill Organic, το οποίο τιμήθηκε με βραβεία σε οκτώ διαγωνισμούς. Η τέταρτη συμμετοχή της Ελλάδας στη λίστα με τα 100 καλύτερα ελαιόλαδα του κόσμου είναι αυτή της Hellenic Agricultural Enterprises Ltd ACAIA Kolovi, με το προϊόν «Kolovi» να κατακτά την 95η θέση της κατάταξης.

Στο μεταξύ, τρία ελληνικά προϊόντα κατάφεραν να βρεθούν στη λίστα των Top 100 Societies of the World 2016: Στην 34η θέση το

Kyklopas Olive Mill Argyri Kelidi, στην 58η το Yanni´s Olive Grove από την Ποτίδαια Χαλκιδικής και στην 87η θέση το Papadopoulos Oliveoil της «Παπαδόπουλος Έλαια» από την Αρχαία Ολυμπία.

Η Ελλάδα καταλαμβάνει για το 2016 την πέμπτη θέση μεταξύ των χωρών με τις περισσότερες βραβεύσεις ελαιολάδων σε διεθνείς διαγωνισμούς. Συνολικά στη λίστα με τα Evoo of the year, η Ελλάδα συμμετέχει με 14 ελαιόλαδα, τα οποία απέσπασαν 262 βραβεία σε συνολικά σε 20 διεθνείς διαγωνισμούς.

Σε επίπεδο χωρών, την πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης κατέκτησε η Ιταλία με 57 ελαιόλαδα, που συγκέντρωσαν 1.177 βραβεία σε 26 διαγωνισμούς, με την Ισπανία να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής στη δεύτερη θέση, με 90 ελαιόλαδα που κατέκτησαν 1.113 βραβεία σε 29 διαγωνισμούς. Την τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα κατέλαβαν οι ΗΠΑ και η Πορτογαλία.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress