Ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων ανοίγουν ορίζοντες για τη γερμανική αγορά

Ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων ανοίγουν ορίζοντες για τη γερμανική αγορά
-Διαφήμιση-

Την ευκαιρία να εκθέσουν τα προϊόντα τους σε ένα κοινό 100.000 επισκεπτών, αναζητώντας γέφυρες συνεργασίας με τη γερμανική αγορά, θα έχουν 33 Έλληνες παραγωγοί και επιχειρήσεις τροφίμων, ποτών και εκλεκτών παραδοσιακών προϊόντων. Οι 33 εταιρείες και μεμονωμένοι παραγωγοί θα διεκδικήσουν μια θέση στη γερμανική αγορά, με εφαλτήριο την Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOOD & LIFE 2016, η οποία πραγματοποιείται από τις 23 έως τις 27 Νοεμβρίου 2016, στο Μόναχο.

Η ελληνική ομαδική συμμετοχή, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, επίσημου αντιπροσώπου του Εκθεσιακού Οργανισμού του Μονάχου στην Ελλάδα και Κύπρο, διοργανώνεται για τρίτη φορά.

Ειδικότερα, στην έκθεση θα συμμετέχει η Περιφέρεια Ηπείρου με 21 εκθέτες: Αιθερια Ελαια Κιτσος, Αφοι Βελογιαννη, “Eperion” – Σπύρου Αικατερίνη, Highland Ορεινή Γη, Κομινη Βιο Herbs, Κτήματα Ευδοξία, Μελι Ηπειρώτικης Γης, Metsovita-Παραδοσιακά Αλλαντικά Μετσόβου, Μικρο Κτήμα Κουκουλαρη, Μονολιθι, Οικογένεια Κατσωρα, Οινοποιείο Ζοϊνος, Ούζο Ρουμπου, Πανδώρα Γαία, Paragaea, Σύλλογος Υδατοκαλλιεργητων Θεσπρωτίας, Το Μελισσακι, Το Σπίτι της Μέλισσας, Τσίπουρο Μυθικον, Unique Greek Products και Φάρμα Μετσόβου.

Στην έκθεση θα λάβουν μέρος επίσης 11 Έλληνες παραγωγοί, 7 υπό την ονομασία Αρισταρχος/Synergy Marketing, Αγγελακης Νικολαος, Δρακος Κοκκινος, Ευσταθιου Νικολετα, Κοντονασακης Χαραλαμπος, Μυριοκεφαλιτακης Χαραλαμπος και Ροσα Φιλιππος και επιπλέον 4, οι εξής: Divinum, Euphoria Secrets, Παπαδοπουλος Ιωαννης και ΡΟΔΑΜΥ.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί show μαγειρικής με βραβευμένο chef, που θα παρουσιάσει ζωντανά μπροστά στο κοινό, σε ειδικά διαμορφωμένη σκηνή, πρωτότυπες γαστρονομικές συνταγές, φτιαγμένες από τα εκλεκτά προϊόντα των Ελλήνων παραγωγών, που συμμετέχουν στην έκθεση.