Η «Ύπαιθρος Χώρα» στο τρένο της ψηφιακής Ελλάδας (video)

startups-deth-treno
-Διαφήμιση-
Η «ΥΧ» με δημοσιογραφική αποστολή ταξιδεύει από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, στο τρένο της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας για να ενημερώσει τον κόσμο της υπαίθρου και της αγροτικής παραγωγής για όσο ενδιαφέροντα πρόκειται να λάβουν χώρα στη φετινή ΔΕΘ.

Πρόκειται για μια ευρηματική ιδέα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης που ναύλωσε τρένο ειδικά για τη μεταφορά 100 και πλέον ελληνικών Startup εταιρειών που θα παρουσιάσουν τις δραστηριότητές τους στο περίπτερο της «Ψηφιακής Ελλάδας» στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Τους ανθρώπους των εταιρειών συνοδεύει η ηγεσία του υπουργείου ΨΗΠΤΕ με συνταξιδιώτη τους την εφημερίδα μας.

Νωρίτερα το ypaithros.gr έγραφε

Νέα, υπερσύγχρονα και με ανέσεις τα τρένα σε όλο τον κόσμο για τους λάτρεις των εμπειριών, που οδηγούν στα μήκη και πλάτη του πλανήτη… Το τρένο των startups, όμως, είναι ελληνικό, ταξιδεύει σε περιβάλλον ψηφιακής πραγματικότητας κι έχει προορισμό το περίπτερο 12 της ΔΕΘ, στο θεματικό πάρκο της «Ψηφιακής Ελλάδας».

-Διαφήμιση-

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς είπε στην ΕΡΤ: «Ένα ειδικά ναυλωμένο τρένο με 120 εταιρίες νεοφυείς, με δυο εργαστήρια ρομποτικής και άλλες 18 δομές, θα μεταβεί από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη για να γεμίσει το περίπτερο της ελπιδοφόρας αυτής νέας Ελλάδας. Της Ελλάδας των ανθρώπων που έχουν καινοτόμες ιδέες, που μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή όλων μας.

Οι επιβάτες του θα είναι εκπρόσωποι ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν στο ειδικό περίπτερο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και θα παρουσιάσουν, καθ` όλη τη διάρκεια της Έκθεσης, τις καινοτόμες ιδέες τους, τα προϊόντα και τις εφαρμογές τους, πλαισιωμένοι από ένα πρόγραμμα ομιλιών και workshops σε θέματα νέων τεχνολογιών, creative industry και ψηφιακών δεξιοτήτων.

Η Ύπαιθρος Χώρα θα καλύψει με αναλυτικό ρεπορτάζ στο επόμενο φύλλο (Παρασκευή 14/9) το ταξίδι των 120 νεοφυών επιχειρήσεων προς τη Θεσσαλονίκη και όσα ενδιαφέροντα θα παρουσιαστούν στο ειδικό περίπτερο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Επίσης θα σας μεταφέρει ρεπορτάζ από το πράσινο section (πράσινη ενότητα) του περιπτέρου που είναι αφιερωμένο στον κλάδο της αγροδιατροφής.

-Διαφήμιση-