Ελληνικό βιολειτουργικό γιαούρτι κατακτά διεθνείς κορυφές ποιότητας

Έξι αγορές-στόχους θέτει για το 2017 η νεοφυής ελληνική εταιρεία Longevity Diet Foods

Ελληνικό βιολειτουργικό γιαούρτι κατακτά διεθνείς κορυφές ποιότητας

Ένα από τα διαχρονικά ζητούμενα της ελληνικής οικονομίας, τη σύνδεση της έρευνας με τη βιομηχανία σε μια ενιαία αλυσίδα αξίας, κάνει πράξη μια νεόκοπη, αλλά πολλά υποσχόμενη εταιρεία τροφίμων. Μετρώντας μόλις έναν χρόνο ζωής, η Longevity Diet Foods, μία ελληνική επιχείρηση που λανσάρει στην αγορά υψηλής διατροφικής αξίας γαλακτοκομικά προϊόντα, ενώνοντας τον ιδιωτικό τομέα με την πανεπιστημιακή έρευνα, έχει ήδη ανέβει στο πιο ψηλό σκαλί και, μάλιστα, παγκόσμιου βάθρου.

Κατέκτησε το Παγκόσμιο Βραβείο Καινοτομίας στον διεθνή διαγωνισμό World Dairy Innovation Awards 2016, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, για το προϊόν YoguDiet 2%. Πρόκειται για ένα high protein αυθεντικό ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι, με φρέσκο γάλα ημέρας από τοπικές φάρμες της Θεσσαλίας, που εμπλουτίζεται, μέσω φυσικών διαδικασιών, με εκχύλισμα σταφυλιού, πλούσιο σε πολυφαινόλες. Το προϊόν, που ανήκει στην κατηγορία των λεγόμενων βιολειτουργικών τροφίμων, αποτελεί παγκόσμια καινοτομία στον κλάδο των γαλακτοκομικών, καθώς ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, αναπληρώνει τη χαμένη ενέργεια μετά την άσκηση και αναζωογονεί το δέρμα.

Μάλιστα, μετρήσεις που έγιναν από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έδειξαν ότι είναι 6,5 φορές πιο ισχυρό σε αντιοξειδωτική δράση από το απλό γιαούρτι. Το YoguDiet 2% είναι ήδη τοποθετημένο σε 90 επιλεγμένα σημεία διάθεσης σε όλη την Ελλάδα (βιολογικά και καταστήματα υγιεινής διατροφής, premium γυμναστήρια και ξενοδοχεία) και παρήχθη σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – ερευνητική ομάδα του καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα. Όπως ανέφερε στην «YX» ο υπεύθυνος Πωλήσεων και Mάρκετινγκ της ομάδας της Longevity Diet Foods, Δημήτρης Φρουζής, «η εταιρεία, βασισμένη στις αξίες της μεσογειακής διατροφής, αναπτύσσει μια γκάμα φυσικών λειτουργικών γαλακτοκομικών προϊόντων, που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες, ενώ, παράλληλα, προσφέρουν όλες τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες, συνδυάζοντας απαράμιλλη γεύση και μοναδικές ιδιότητες».

Αλυσίδα αξίας

Η ομάδα της Longevity Diet Foods προμηθεύεται την πρώτη ύλη κατευθείαν από φάρμα στην περιοχή της Λάρισας, ενώ η μεταποίηση και η συσκευασία γίνεται σε συνεργαζόμενη μονάδα κοντά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Σύμφωνα με τον κ. Φρουζή, οι πιστοποιημένοι Έλληνες προμηθευτές, από την τοπική φάρμα έως το τελικό στάδιο παραγωγής, εξασφαλίζουν την υψηλότερη δυνατή ποιότητα, λειτουργώντας ως συνδετικός κρίκος στη συνολική αλυσίδα αξίας.

Σε μια χρονική συγκυρία που η εξωστρέφεια έχει εξελιχθεί κυριολεκτικά σε μονόδρομο για την εγχώρια παραγωγή, η Longevity Diet Foods, πέρα από την ελληνική αγορά, στην οποία επιδιώκει ευρύτερη παρουσία μεσοπρόθεσμα και στο ευρύ κανάλι της λιανικής, έχει έντονη εξαγωγική προοπτική. Εντός του 2017 μεθοδεύει το άνοιγμα έξι συνολικά αγορών, αρχής γενομένης από την Κύπρο.

Η ζώνη ενδιαφέροντος της επιχείρησης, εκτός από το ευρωπαϊκό έδαφος, περιλαμβάνει και αγορές με υψηλό αγοραστικό και διατροφικό προφίλ, όπως αυτές της Μέσης Ανατολής. «Αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα συστατικά της ελληνικής βιοποικιλότητας, η εταιρεία δεν μπορεί παρά να σκοπεύει στις εξαγωγές τέτοιων μοναδικών προϊόντων, με γνώμονες την αξιοποίηση όλων των παραγωγικών φορέων και την καινοτομία», προσθέτει ο κ. Φρουζής.

Νέα προϊόντα

Ελληνικό βιολειτουργικό γιαούρτι  κατακτά διεθνείς κορυφές ποιότηταςΕντός του έτους, η Longevity Diet Foods φιλοδοξεί να επεκτείνει και την προϊοντική της γκάμα, φθάνοντας τα τρία με τέσσερα προϊόντα. Τις επόμενες εβδομάδες, θα συστήσει στην αγορά ένα νέο βιολειτουργικό τρόφιμο, το «Cheese Dip», αλειφόμενη φέτα ΠΟΠ αναμειγμένη με ελληνικό γιαούρτι και πάστα ελιάς, ένα προϊόν πλούσιο σε vegan Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, που συμβάλλουν στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα. «Στόχος της Longevity Diet Foods είναι να αναπτύσσει λειτουργικά προϊόντα γαλακτοκομικών, που θα καλύπτουν τις διατροφικές ελλείψεις του οργανισμού, θα είναι εύκολα στη χρήση και κατάλληλα για σνακ», υπογραμμίζει ο υπεύθυνος Πωλήσεων και Mάρκετινγκ της εταιρείας.

Να σημειωθεί ότι την ομάδα της Longevity Diet Foods απαρτίζουν η Μάρα Γιογάκη (διευθύνουσα σύμβουλος) και η Άννα Χατζηιωάννου (γενική διευθύντρια), ενώ σύμβουλος της εταιρείας και εμπνευστής των καινοτόμων προϊόντων είναι ο Γιώργος Λέων.