Εν αναμονή των υπογραφών για τη συμφωνία Σκλαβενίτη- Μαρινόπουλου

Εν αναμονή των υπογραφών για τη συμφωνία Σκλαβενίτη- Μαρινόπουλου

Ζήτημα λίγων ωρών θεωρούν πλέον παράγοντες της αγοράς την οριστικοποιίηση του ντηλ Μαρινόπουλου-Σκλαβενίτη.

Εντός της ημέρας αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές της τριμερούς συμφωνίας μεταξύ των δύο αλυσίδων και των πιστωτριών τραπεζών.

Με τις υπογραφές θα εκταμιευθεί άμεσα ποσό 80 εκατ. ευρώ ώστε να ξεκινήσει ο ανεφοδιασμός των καταστημάτων της Μαρινόπουλος με εμπορεύματα.

Στη συνέχεια θα κατατεθεί νέο δικόγραφο με βάση το άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα.

Το έγγραφο πρέπει να κατατεθεί πριν τις 21 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που έχει οριστεί να εκδικαστεί η κύρια αίτηση της Μαρινόπουλοςωστόσο  για την υπαγωγή της στο άρθρο

To σχέδιο διάσωσης, όπως έχει γίνει γνωστό, προβλέπει την παροχή χρηματοδότησης μέσω δανείου 360 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 1,5%, με την Σκλαβενίτης να έχει δεσμευτεί ότι θα συνεισφέρει και ίδια κεφάλαια 125 εκατ. ευρώ.

Οι τράπεζες θα διατηρούν το δικαίωμα της απόκτησης του 25% της νέας εταιρείας, που θα ελέγχεται κατά 100% από τη Σκλαβενίτης.

Παράλληλα, αναμένεται «κούρεμα» οφειλών προς τους προμηθευτές της τάξεως του 40%-50%, ωστόσο θα εξαιρεθούν όσοι έχουν λαμβάνειν κάτω από 100.000 ευρώ.

Όσον αφορά στις οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, η καταβολή τους θα γίνει σε δόσεις χωρίς κάποιο «κούρεμα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σκλαβενίτης δεσμεύεται να διατηρήσει τους περίπου 11.000 εργαζόμενους της Μαρινόπουλος, είναι πιθανό ωστόσο ορισμένα καταστήματα της τελευταίας να κλείσουν.