Με 8,15% στην Π. Πετρόπουλος το fund Βrevan Howard

«Καύσιμο» για νέες επιχειρηματικές συμφωνίες η είσοδος της Brevan Howard, με 8,15%

trakter-petropoulos
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Κεφαλαιακή ώθηση για νέες επιχειρηματικές κινήσεις που θα ενισχύσουν έτι περαιτέρω τη θέση της στην αγορά αγροτικών μηχανημάτων, έδωσε στην Π. Πετρόπουλος ΑΕΒΕ η είσοδος στο μετοχικό της κεφάλαιο της Brevan Howard, με ποσοστό 8,15%.

Πρόκειται για το τρίτο διεθνές επενδυτικό fund που δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην εισηγμένη ελληνική επιχείρηση, αφού είχαν προηγηθεί τα Vanshap Capital και Ζenon Invest, τα οποία έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής ποσοστά 5,36% και 1,77% αντίστοιχα.

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Κοινό χαρακτηριστικό και των τριών είναι ότι πρόκειται για deep value funds, που επενδύουν με μακροπρόθεσμη προοπτική. Ωστόσο η τελευταία –χρονικά– τοποθέτηση της Βrevan Howard έχει ιδιαίτερη σημασία και έναν ξεχωριστό συμβολισμό, δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο σχήμα επενδύει σε κάποια εταιρεία με ποσοστό υψηλότερο του 5% και τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν σκοπεύει να περιοριστεί σε αυτό. Αυτή την προοπτική τη βλέπουν με καλό μάτι οι Γιάννης και Κώστας Πετρόπουλος, οι οποίοι πλέον κρατούν στα χέρια τους τα ηνία της εταιρείας μετά τη συνταξιοδότηση, τον Μάιο του 2017, του επί τέσσερις δεκαετίες προέδρου, Κωνσταντίνου Πετρόπουλου.

To σίγουρο είναι ότι η «έλευση» της Brevan Howard φέρνει «φρέσκα» κεφάλαια και διευρύνει τις προοπτικές της Π. Πετρόπουλος ΑΕΒΕ η οποία τα τελευταία χρόνια επιδεικνύει έντονη κινητικότητα, εδραιώνοντας τη θέση της στην αγορά μέσα από ένα μπαράζ εξαγορών και επιχειρηματικών συμφωνιών. Η πιο πρόσφατη από αυτές αφορά στην ανάληψη της διανομής της ιαπωνικής φίρμας Kubota από την Agripan, του ομίλου Παντελεημονίτη, ενώ είχε προηγηθεί τον Σεπτέμβριο του 2013 η απόκτηση της αντιπροσωπείας της Landini από τη Σφακιανάκης ΑΕ. Οι δυο αυτές μάρκες ήρθαν να προστεθούν στα τρακτέρ McCormick που ήδη διέθετε ο όμιλος στην ελληνική αγορά, δημιουργώντας ένα πολύ ισχυρό χαρτοφυλάκιο στον κλάδο των αγροτικών μηχανημάτων.

Ψάχνει ευκαιρίες στην Ελλάδα

Η επένδυση της Brevan Howard φαίνεται ότι πραγματοποιήθηκε μέσω ενός νέου fund, που δημιουργήθηκε ειδικά για τοποθετήσεις σε ελληνικές επιχειρήσεις, ποντάροντας στις ευκαιρίες που δημιουργεί η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Μάλιστα, το συγκεκριμένο πρότζεκτ χειρίζεται ο ιδρυτής της Brevan Howard, Τρύφων Νάτσης. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν συγκεντρωθεί για τον σκοπό αυτόν περί τα 250 εκατ. δολάρια (από τα συνολικά 500 εκατ. που είχαν τεθεί ως στόχος), ενώ μεταξύ των συμμετεχόντων βρίσκεται και ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Alan Ηοward.

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές