Ένα σχολείο για υποψήφιους μελισσοκόμους

Το πρόγραμμα Bee-conomy στον Δήμο Αλμωπίας

Ένα σχολείο για υποψήφιους μελισσοκόμους

Το Bee-conomy είναι ένα διασυνοριακό έργο και μια πρωτοβουλία του Δήμου Αλμωπίας, που σκοπό έχει την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Στοχεύει στην υποστήριξη της μελισσοκομίας της Αλμωπίας μέσω της έρευνας, της εκπαίδευσης και της προώθησης των προϊόντων και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πιστοποίηση της ποιότητας των προϊόντων της περιοχής.

Με στοχευμένες δράσεις, όπως είναι το σχολείο μελισσοκομίας που έχει δημιουργηθεί στον Εξαπλάτανο, προάγει τον κλάδο της μελισσοκομίας, ενημερώνοντας όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με τη μελισσοκομία και τα προϊόντα της και εξελίσσοντας τους ήδη επαγγελματίες, προσφέροντάς τους ευκαιρίες και δυνατότητες ανάπτυξης.

Με το μελισσοκομικό σχολείο στόχος, επίσης, είναι η υποστήριξη των μελισσοκόμων μέσω νέων επιχειρηματικών ευκαιριών, δικτύωσης και σύγχρονων εργαλείων. Οι δυο κύκλοι μαθημάτων συνοδεύονται από πλήθος άλλων δράσεων που αποσκοπούν στην προώθηση των προϊόντων μέλισσας της Αλμωπίας, τα οποία είναι εξαιρετικής ποιότητας και μπορούν να αποτελέσουν μοχλό τοπικής ανάπτυξης. Ένα αγροτικό όχημα ενισχύει τη διδασκαλία στο πεδίο και ειδικότερα στα διαμορφωμένα μελισσοκομικά πάρκα.

Έτσι, οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν θεωρητικές γνώσεις, σε συνδυασμό με την πρακτική εφαρμογή. Μεταξύ των μαθημάτων που προσφέρονται είναι οι εχθροί και οι ασθένειες των μελισσών, η μορφολογία, ανατομία και επικοινωνία της μέλισσας, ο μελισσοκομικός εξοπλισμός, κ.ά. Τα μαθήματα θα συνεχιστούν έως τις 24 Ιουλίου. Μέσα από το Bee-conomy θα αναπτυχθεί μια πλατφόρμα διασυνοριακού ηλεκτρονικού εμπορίου, για την προετοιμασία και συμμετοχή των παραγωγών σε διεθνή κλαδική έκθεση.

Αφροδίτη Χρυσοχόου