Ενισχύσεις 100 εκατ. ευρώ στους ιρλανδούς βοοτρόφους λόγω Brexit

-Διαφήμιση-

Μια πολύ σημαντική οικονομική στήριξη για τους κτηνοτρόφους που έχουν πληγεί ελέω Brexit, εξασφάλισε το υπουργείο Γεωργίας της Ιρλανδίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το θέμα τέθηκε επισήμως στις αρχές Μαΐου όταν το υπουργείο κατέθεσε αναλυτικό αίτημα στην Κομισιόν παραθέτοντας τις οικονομικές επιπτώσεις που έχουν υποστεί οι βοοτρόφοι της χώρας, λόγω της επικείμενης εξόδου της Μεγ. Βρετανίας από την ΕΕ, γεγονός που έχει επιδράσει αρνητικά στις συναλλαγές των ιρλανδών με τους γείτονές τους.

Η αποζημίωση θα δοθεί κατά το ήμισυ από την ΕΕ ενώ ακόμα 50 εκατ. ευρώ θα προσθέσει η ιρλανδική κυβέρνηση. Οι ευρωπαϊκοί πόροι θα αντληθούν από κονδύλια των μέτρων έκτακτης στήριξης της αγοράς. Πολύ σημαντικός ήταν ο ρόλος της Irish Farmer’s Association, της Ένωσης Ιρλανδών Αγροτών δηλαδή, που πίεσε τόσο το ιρλανδικό υπουργείο όσο και τον Επίτροπο Γεωργίας, ομοεθνή Φιλ Χόγκαν για να δοθεί το συντομότερο δυνατό η ενίσχυση, με όλες τις ενδείξεις να τείνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο θέμα αναφέρθηκε η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κ. Φωτεινή Αραμπατζή, κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:

«100 εκατ. ευρώ κοινοτικά κονδύλια εξασφάλισε ο Ιρλανδός Υπουργός Γεωργίας για την στήριξη της κτηνοτροφίας στη χώρα του. Ο κ. Αραχωβίτης ακούει;».

-Διαφήμιση-