Εντείνονται οι περιφερειακές δράσεις για το Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό

Με στόχο την ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και συνταγών της Ηλείας, της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και την προβολή της γαστρονομικής παράδοσης και της ιδιαίτερης ταυτότητάς της, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εντείνει τις προσπάθειές της για την ενίσχυση της δράσης Χορήγησης Σήματος «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ».

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνεται την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, ημερίδα ενημέρωσης με θέμα τη χορήγηση σήματος, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Δράσεις Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Η εν λόγω δράση έχει ως αντικείμενο τον εμπλουτισμό του πρωινού που προσφέρεται σε ξενοδοχεία, καταλύματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια και χώρους εστίασης της Δυτικής Ελλάδας. Επίσης, απευθύνεται σε παραγωγούς τοπικών προϊόντων, τα οποία καλλιεργούνται και παράγονται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τα οποία χρησιμοποιούνται ως πρωινό ή ως συστατικά συνταγών για πρωινό.

Η ημερίδα θα εστιάσει στην ενημέρωση των σχετικών τουριστικών επιχειρήσεων και των τοπικών παραγωγών αναφορικά με τους στόχους, τη διαδικασία εφαρμογής του Σήματος, τα στάδια χορήγησης και τα οφέλη από τη συμμετοχή στη δράση.

Αναμένεται να παρουσιαστούν οι διαδικασίες πιστοποίησης των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων και παραγωγών που επιθυμούν να λάβουν το σχετικό Σήμα.