Ηλεκτρονικά «μάτια» πυροπροστασίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

✱ Στα 5,5 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του έργου ✱ Αυτοψία για να καθοριστούν τα 18 σημεία εγκατάστασης των μηχανημάτων
25.06.2024
1' διάβασμα
ilektronika-matia-pyroprostasias-stin-perifereia-dytikis-elladas-324407

Την έγκαιρη αναγνώριση, αναφορά και προειδοποίηση ύπαρξης εστίας φωτιάς προσφέρουν τα μηχανήματα πυρανίχνευσης που θα εγκατασταθούν στη Δυτική Ελλάδα. Θα διαθέτουν κάμερες εμβέλειας περίπου 15 χλμ., καθώς και θερμικές κάμερες με ακτίνα κάλυψης τα 8 χλμ., δίνοντας το σήμα κινδύνου με ηχητικά, οπτικά και άλλα μέσα στις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας.

Την περίοδο αυτή, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες χωροθέτησης των 18 σημείων όπου θα εγκατασταθούν τα συγκεκριμένα μηχανήματα. Ήδη, μεικτό κλιμάκιο, αποτελούμενο από στελέχη της περιφέρειας, της πυροσβεστικής υπηρεσίας και της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο, κατόπιν αυτοψίας, έχει καταλήξει σε 50 σημεία, από τα οποία θα επιλεγούν οι τελικές 18 θέσεις που θα τοποθετηθούν.

Για την ανεύρεση των κατάλληλων σημείων τοποθέτησης των μηχανημάτων πυρανίχνευσης, ώστε να επιτελούν τον σκοπό τους, συζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης, με στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, σε πρόσφατη σύσκεψη που συγκάλεσε στο γραφείο του. Το έργο είναι σε εξέλιξη, ενώ η συνεργασία του αντιπεριφερειάρχη με την Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι στενή για το καλύτερο αποτέλεσμα.

«Τα μηχανήματα είναι απαραίτητα καθώς προειδοποιούν έγκαιρα την ύπαρξη μιας εστίας φωτιάς και δίνουν το σήμα κινδύνου με ηχητικά, οπτικά και άλλα μέσα» τόνισε ο κ. Ζαΐμης, προσθέτοντας ότι οφείλουμε να εξασφαλίζουμε με νέες τεχνολογίες το Πυροσβεστικό Σώμα που δίνει «μάχες» για την προστασία μας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται περίπου σε 5,5 εκατ. ευρώ.