Εντός των επόμενων ωρών ο διαγωνισμός για τα εργοστάσια της ΕΒΖ στη Σερβία

Εντός των επόμενων ωρών ο διαγωνισμός για τα εργοστάσια της ΕΒΖ στη Σερβία

Το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου αναμένεται να προκηρυθχεί ο διαγωνισμός για τα δύο εργοστάσια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στη Σερβία, όπως αναφέρουν στο ypaithros.gr καλά ενημερωμένες πηγές με γνώση της διαδικασίας.

Το ελάχιστο τίμημα έχει οριστεί στα 25 εκατ. ευρώ και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι οι προσφορές θα κινηθούν πάνω από αυτό δεδομένου ότι τα αμφότερα τα εργοστάσια δούλεψαν φέτος κανονικά και εμφάνισαν κερδοφορία.

Την ίδια στιγμή, ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου ο διαγωνισμός για τα έξι μη παραγωγικά ακίνητα της βιομηχανίας που «έτρεξε» η Πειραιώς Real Estate, με δεσμευτικές προσφορές να υποβάλλονται τελικά, όπως πληροφορείται το ypaithros.gr, για δύο από αυτά, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί ποιά, ούτε το ύψος των προσφορών.

Υπενθυμίζεται ότι σε διαδικασία πώλησης είχαν τεθεί:

 -το εργοστάσιο της Λάρισας, με ελάχιστο τίμημα τα 8 εκατ. ευρώ

– το εργοστάσιο της Ξάνθης, με το μηχανολογικό εξοπλισμό, με ελάχιστο τίμημα 7,8 εκατ. ευρώ

– το ακίνητο στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, που διατίθεται με ελάχιστη τιμή 3 εκατ. ευρώ.

– το ημιτελές ακίνητο οκτώ ορόφων και δύο υπογείων, στην οδό Κουντουριώτη 9, στη Θεσσαλονίκη, απέναντι ακριβώς από το λιμάνι, έναντι τουλάχιστον 2,9 εκατ. ευρώ,

– ένα διαμέρισμα τρίτου ορόφου εμβαδού 123,55 τετραγωνικών μέτρων στην οδό Σκουφά 52 στο Κολωνάκι, στο κέντρο της Αθήνας, με ελάχιστη τιμή 260.00 ευρώ

–τα γραφεία στην οδό Μητροπόλεως 34, στη Θεσσαλονίκη, έναντι ελάχιστου ποσού 2,73 εκατ. ευρώ.