Επαναλειτουργία της σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος στο Λασίθι, ζητά ο Β.Κεγκέρογλου

Επαναλειτουργία της σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος στο Λασίθι, ζητά ο Β.Κεγκέρογλου
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Να επαναλειτουργήσει η Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στην Κρήτη, ζητά ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου, μ’ επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου, καθώς, όπως λέει, το λουκέτο στη σχολή, έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα ή και αδυναμία στην εκπαίδευση νέων ανθρώπων, αφού και τα πενιχρά οικονομικά των οικογενειών τους, δεν τους επιτρέπουν φοίτηση στην Αθήνα.

 Ειδικότερα, η  Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος Αθηνών (Σ.Ε.Κ.Α.) , του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κατά τον κ.Κεγκέρογλου,  λειτουργεί με επιτυχία εδώ και 30 χρόνια, παρέχοντας εκπαίδευση και κατάρτιση για τους μελλοντικούς κρεοπώλες και εκδοροσφαγείς σε όλη την Κρήτη. Η διάρκεια της φοίτησης είναι περίπου δύο μήνες (200 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης) και ένας μήνας πρακτικής εκπαίδευσης( 100 ώρες).  

-Διαφήμιση-

Έως το 2014, εξηγεί, παραδίδονταν μαθήματα τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο στους υποψήφιους κρεοπώλες της Κρήτης στη Νεάπολη Λασιθίου, διευκολύνοντας αφάνταστα  όλους τους υποψηφίους του νησιού, οι οποίοι γλίτωναν την κοστοβόρα παραμονή των δύο μηνών, τουλάχιστον στην Αθήνα,  χωρίς φυσικά  να διαταράσσεται  η λειτουργία της Σχολής στην Αθήνα.

Από το 2015, σημειώνει ο βουλευτής Ηρακλείου, η Σχολή έχει σταματήσει την εκπαίδευση στην Κρήτη, με αποτέλεσμα την συσσώρευση πολλών υποψηφίων κρεοπωλών που αναμένουν την επανέναρξη των μαθημάτων στην Κρήτη αλλά και την ταλαιπωρία όσων επιλέγουν την φοίτηση στην Αθήνα. Ο ίδιος ζητά να πληροφορηθεί γιατί εδώ και δυο χρόνια δεν λειτουργεί η Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στην Κρήτη, με συνέπεια τον αποκλεισμό εκατοντάδων υποψηφίων κι αν η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ σκοπεύει να την επαναλειτουργήσει.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki