Επέλαση ακρίδων στην Αχαΐα

Ως ακριδόπληκτες κηρύχτηκαν περιοχές στην Περιφερειακή Ενότητας Αχαΐας, προκειμένου να ληφθούν μέτρα για ενδεχόμενη προσβολή καλλιεργειών.

Σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, «οι Δημοτικές Αρχές παρακαλούνται να εφαρμόσουν το ΠΔ 410/1995 για την καταπολέμηση ακρίδων, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΔΑΟΚ».

Ως ακριδόπληκτες κηρύσσονται όλες οι δημοτικές και τοπικές κοινότητες του πρώην Δήμου Αιγείρας, καθώς και οι δημοτικές και τοπικές κοινότητες Ακράτας, Αγ. Βαρβάρας, Ζαρούχλας, Περιστέρας, Μεσορρούγι, Αμπέλου, Βαλιμής, Βουτσίμου, Καλαμιάς, Ποροβίτσας, Παραλ. Πλατάνου και Πλατάνου του πρώην Δήμου Ακράτας.

Επίσης, οι τοπικές κοινότητες Αρραβωνίτσας, Δαφνών, Κουνινάς, Μαυρικίου, Μελισσίων, Πτέρης, Παρασκευής, Σελινούντος και Χατζή του πρώην Δήμου Αιγίου, οι δημοτικές και τοπικές κοινότητες Άνω Διακοπτού, Διακοπτού, Καθολικού, Κερύνειας, Μαμουσιάς και Τράπεζας του πρώην Δήμου Διακοπτού, οι τοπικές κοινότητες Άλσους, Βερίνου, Γκραίκα, Γρηγόρη, Δημητρόπουλου, Δουκανέικων, Κρήνης, Λάκκας, Μάγειρα, Μυρόβρυση, Αγίου Κων/νου, Κούμαρη και Τούμπας του πρώην Δήμου Συμπολιτείας και οι τοπικές κοινότητες Δαμακινίου και Σαλμενίκου του πρώην Δήμου Ερινεού.

Στην ίδια απόφαση περιλαμβάνονται όλες οι δημοτικές και τοπικές κοινότητες Καλαβρύτων και στον Ερύμανθο όλες οι δημοτικές και τοπικές κοινότητες του πρώην Δήμου Φαρών, όλες οι δημοτικές και τοπικές κοινότητες του πρώην Δήμου Τριταίας και οι τοπικές κοινότητες Λεοντίου και Καλεντζίου.

Στη Δυτική Αχαΐα, οι τοπικές κοινότητες Φλόκα, Χαραυγής, Σανταμερίου και Πορτών του πρώην Δήμου Ωλενίας.

Στον Δήμο Πατρέων, οι δημοτικές και τοπικές κοινότητες Πατρών, Ελεκίστρας, Σουλίου και Μοίρα και οι τοπικές κοινότητες Άνω Καστριτσίου, Αργυράς, Σελλών και Πιτίτσας του πρώην Δήμου Ρίου.