Επεμβάσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας από κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων στα νησιά της Αττικής

ΠΕ Νήσων Αττικής: Πρόσκληση υποβολής δηλώσεων για το πρόγραμμα «Πολιτισμός και Περιβάλλον “Εν Πλώ”»
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Μελέτες και έργα για την αποκατάσταση και πρόληψη προβλημάτων διάβρωσης του εδάφους σε περιοχές νησιών της Αττικής, με δύσκολο ανάγλυφο και ακτογραμμές, ενέκρινε το Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, κατόπιν εισήγησης του αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρου.

Πρόκειται για τη μελέτη αντιμετώπισης των κατολισθήσεων στην Ύδρα, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ, και το συμπληρωματικό έργο με κατασκευές ανάπλασης, επίσης, στο οδικό δίκτυο του νομού Κυθήρων, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.

Ειδικά για την Ύδρα, σκοπός της μελέτης είναι να αποτιμηθεί η γεωλογική επικινδυνότητα στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού της Ύδρας και η αντιμετώπιση του κατολισθητικού κινδύνου στις περιοχές «Καλά πηγάδια» και «Λαγουδέρα», όπου έχουν εκδηλωθεί φαινόμενα κατάπτωσης βράχων.

Στα Κύθηρα, στόχος είναι η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου του οικισμού της Αγίας Πελαγίας -από τους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς στο νησί- με ανάπλαση επί της παραλιακής οδού στο κέντρο του οικισμού και κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης σε άλλο επικίνδυνο σημείο της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

-Διαφήμιση-