Επενδύει στον αγροτουρισμό η Καλαμάτα

Σε νέες κατευθύνσεις κινείται πλέον ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας, ο οποίος δείχνει έτοιμος να κάνει τα πρώτα του βήματα στον αγροτουρισμό και να ανταποκριθεί στις περιβαλλοντικές ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.

Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος, πρόεδρος του συνεταιρισμού, αναφερόμενος στις νέες δράσεις του συνεταιρισμού, επισημαίνει ότι «η χρήση φωτοβολταϊκού στον συνεταιρισμό είναι το πρώτο βήμα για να δουλέψει το ελαιοτριβείο ως οικολογικά ουδέτερο. Δηλαδή, θα δουλέψουμε αποκλειστικά με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στο ελαιοτριβείο να δουλεύει χωρίς να καταναλώνει ενέργεια και έτσι δεν θα επιβαρύνουμε την ατμόσφαιρα. Είναι στις προτεραιότητές μας».

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνόπουλο, «γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε το ελαιοτριβείο να είναι επισκέψιμο, ενώ παράλληλα έχει δημιουργηθεί και ένα μουσειακό ελαιοτριβείο». Όπως αναφέρει ο ίδιος, υπάρχει και ένα κτήμα, το οποίο θα είναι προσβάσιμο σε επισκέπτες, προκειμένου να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα για την παραγωγή του ελαιολάδου.

«Πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια και από την επόμενη χρονιά θα είναι όλα έτοιμα για την υποδοχή επισκεπτών», εξηγεί.