Επι ποδός οι κάτοικοι της Ιεράπετρας, διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση του νοσοκομείου τους

Κλειστά καταστήματα και υπηρεσίες για το μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στην υποβάθμιση του νοσοκομείου της πόλης – Στις 11 το πρωί στην πλατεία Ηρώων το αγωνιστικό ραντεβού – Θα ακολουθήσει πορεία με πανό και συνθήματα μέχρι το νοσοκομείο, όπου θα πιαστούν χέρι-χέρι και θα δημιουργήσουν μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από αυτό.

Σε ένα συλλαλητήριο που δεν έχει προηγούμενο ετοιμάζονται οι φορείς και οι κάτοικοι της ευρύτερης Ιεράπετρας, με τη στήριξη του όμορου Δήμου Βιάννου και των νοσοκομειακών ιατρών του Ρεθύμνου, που θα δώσουν το “παρών” στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης σήμερα Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Ηρώων της μεγαλύτερης πόλης του νομού Λασιθίου.

Η Ιεράπετρα βγαίνει ξανά στους δρόμους και στις πλατείες ενωμένη σαν μια γροθιά, για να διατηρήσει πλήρες στελεχωμένο και λειτουργικό το μοναδικό Νοσοκομείο της Νότιας Κρήτης, που επιχειρεί το υπουργείο Υγείας να το υποβαθμίσει αλλάζοντας τον χαρακτήρα του και αγνοώντας ότι εξυπηρετεί 40.000 πολίτες.

Σήμερα το πρωί η Ιεράπετρα θα νεκρώσει. Τα πάντα θα είναι κλειστά. Όλοι δηλώνουν ότι θα βρίσκονται στην πλατεία, για να ενισχύσουν τον δίκαιο αγώνα μιας κοινωνίας που τα τελευταία χρόνια βάλλεται από παντού. Και τώρα κινδυνεύει να χάσει και το νοσοκομείο της, αφού έχασε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, οι οποίες μετακόμισαν στον Άγιο Νικόλαο.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λασιθίου εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια προς τους ιθύνοντες που χειρίζονται τη Δημόσια Υγεία στη χώρα μας και έχουν σκοπό να πλήξουν την ύπαρξη του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, καταργώντας τις κλινικές που σήμερα υπάρχουν και λειτουργούν και μετατρέποντάς το σε «ίδρυμα χρονίως πασχόντων».

«Δηλώνουμε ότι θα συμμετέχουμε σε όλες τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις, με στόχο την υπεράσπιση του μοναδικού νοσοκομείου που εξυπηρετεί ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Κρήτη. Οι υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας και των δομών τους θα παραμείνουν κλειστές από την έναρξη του συλλαλητηρίου, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου (σ.σ. σήμερα) στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας, στις 11 π.μ., και καλούμε όλα τα μέλη μας να δώσουν δυναμικό “παρών”».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας καλεί τα μέλη του και όλους τους πολίτες της Ιεράπετρας να συμμετέχουν δυναμικά στο σημερινό συλλαλητήριο και ώρα 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης.

 

Πηγή: neakriti.gr / Video: Radiolasithi.gr