Επί τάπητος η ύδρευση των ποιμνιοστασίων και η αγροτική οδοποιία – Στη συνάντηση Συνεταιριστών και Δημάρχου Τυρνάβου 

Θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και κυρίως η κτηνοτροφία στην περιοχή της επαρχίας Τυρνάβου, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν με τον Δήμαρχο Τυρνάβου κ. Τσικριτσή Στέλιο, τα μέλη των Δ.Σ. των κτηνοτροφικών συνεταιρισμών του Τυρνάβου, Βούς Ελλάς Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων και Bune Coop Συνεταιρισμός αιγοπροβατοτρόφων.

Αναλυτικότερα συζητήθηκε η μη παροχή νερού ή ακόμα και οι ζημιές που προκλήθηκαν στην ύδρευση λόγω της κακοκαιρίας Daniel στις παροχές νερού σε κτηνοτροφικές μονάδες του Δήμου Τυρνάβου. Για το συγκεκριμένο θέμα πάρθηκε απόφαση να γίνει καταγραφή, από μεριάς των συνεταιρισμών, των μονάδων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το νερό προκειμένου να υπάρξει άμεση αποκατάσταση το συντομότερο δυνατό. Ο Δήμαρχος Τυρνάβου δεσμεύτηκε και για την γρήγορη αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας. Επιπλέον, συζητήθηκαν κάποιες πρώτες λεπτομέρειες για την ”Γιορτή Κτηνοτροφίας” και η αναβάθμισή της με σκοπό να γίνει θεσμός για τον Δήμο η συγκεκριμένη γιορτή, καθώς ο Δήμος είναι κατά βάση κτηνοτροφικός και αγροτικός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Συνεταιρισμών «όλα τα θέματα συζητήθηκαν σε θερμό και φιλικό κλίμα και τονίστηκε η άψογη συνεργασία Δήμου Τυρνάβου, Περιφέρειας Θεσσαλίας και Κτηνοτροφικών Συνεταιρισμών με απώτερο σκοπό την εξυπηρέτηση των Κτηνοτρόφων του Δήμου».

Τους συνεταιρισμούς εκπροσώπησαν εκ μέρους του Bους Ελλάς ο Πρόεδρος κ Κουτίνας Αθανάσιος και ο Γραμματέας κ Τζιόλας Νικόλαος και εκ μέρους του Bune Coop ο Πρόεδρος κ. Μπαϊρακτάρης Αργύρης και ο αντιπρόεδρος Τσίτσιας Αντώνιος.