Επιβεβαίωση «ΥΧ»: Πληρώνονται την Πέμπτη 7/10 τα υπόλοιπα του 2020 – Προσδιορίστηκε η επιστροφή Δημοσιονομικής Πειθαρχίας

Στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών πιστώνονται την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου τα υπόλοιπα των ενισχύσεων του έτους 2020, σύμφωνα με τις τελευταίες αποκλειστικές πληροφορίες του ypaithros.gr, κλείνοντας έτσι τις εκκρεμότητες του προηγούμενου έτους ενίσχυσης.

Το συνολικό ποσό κυμαίνεται στα 3,5 εκατ. ευρώ, με τους δικαιούχους να μπορούν να έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους αρχικά από το απόγευμα της Πέμπτης μέσω ΑΤΜ στην τράπεζα Πειραιώς. Από την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα σταδιακά και στα υπόλοιπα τραπεζικά ιδρύματα.

Δημοσιονομική Πειθαρχία

Όσον αφορά την άλλη μεγάλη εκκρεμότητα, την επιστροφή Δημοσιονομικής Πειθαρχίας από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι έχει ολοκληρωθεί ο προσδιορισμός για την κατανομή των προς επιστροφή ποσών προς τους δικαιούχους, με δεδομένο ότι προηγήθηκε ο διασταυρωτικός έλεγχος για την εκκαθάριση των ενισχύσεων έτους 2020.  

Συγκεκριμένα, η επιστροφή Δημοσιονομικής Πειθαρχίας ανέρχεται σε περισσότερα από 16,5 εκατ. ευρώ και αφορά περισσότερους από 200.000 δικαιούχους.

Προς το παρόν δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί εάν ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα πραγματοποιήσει την πληρωμή την Πέμπτη, μαζί δηλαδή με την εκκαθάριση του 2020, ή θα καταβάλει τα χρήματα άλλη μέρα.