Σε επιφυλακή οι αρχές ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου

Αντιμέτωποι με αυστηρές ποινές οι αγρότες που θα κάψουν τα χωράφια τους μετά τον αλωνισμό των δημητριακών

Αρκετά μέτωπα φωτιάς ξέσπασαν στον θεσσαλικό κάμπο τις τελευταίες ημέρες, συνεπεία των υψηλών θερμοκρασιών, των ισχυρών ανέμων και της ανθρώπινης αμέλειας, με αποτέλεσμα να καούν εκατοντάδες στρέμματα γης και να προκληθούν ζημιές σε κτήρια και εξοπλισμούς, κυρίως στον Αετόλοφο Αγιάς.

Την 1η Μαΐου ξεκινά η αντιπυρική περίοδος και όλοι οι τοπικοί φορείς βρίσκονται σε επιφυλακή, μετά τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για ένα θερμό καλοκαίρι. Ήδη, οι δήμοι με ανακοινώσεις τους καλούν τους πολίτες να καθαρίζουν τα οικόπεδα, αλλιώς τους περιμένουν πρόστιμα, ενώ με αυστηρές ποινές κινδυνεύουν και οι αγρότες που θα κάψουν τα χωράφια τους μετά τον αλωνισμό των δημητριακών.

Στο μεταξύ, η περιφέρεια πρότεινε τη μετεγκατάσταση της Περιφερειακής Διοίκησης Θεσσαλίας στο νέο της κτήριο στη Λάρισα. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, «με την παραχώρηση χώρου και τη μετεγκατάσταση της περιφερειακής διοίκησης στο νέο κτήριο της περιφέρειας, ο συντονισμός όλων των ενεργειών που αφορούν την πολιτική προστασία θα είναι πιο άμεσος.

Σε λίγες μέρες, η περιφερειακή διοίκηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας θα βρίσκεται κοντά μας και θα είμαστε περισσότερο έτοιμοι για την αντιμετώπιση της θερινής περιόδου και, κυρίως, της αντιπυρικής περιόδου», ανέφερε.