Επιμένει αραβικά ο ΣΒΒΕ

Επιμένει αραβικά ο ΣΒΒΕ

Οι δράσεις εξωστρέφειας του Συνδέσμου Βιομηχάνων Β. Ελλάδας στοχεύουν για ακόμη μια φορά στην αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ).

Πρόκειται για μια σημαντική αγορά, αφού τα ΗΑΕ θεωρούνται ένας ελκυστικός επιχειρηματικός προορισμός, με ευνοϊκές επενδυτικές πολιτικές για τους ξένους επενδυτές. Επίσης, ο ΣΒΕΕ θεωρεί ότι το Ντουμπάι, που είναι περιφερειακός κόμβος για τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους επιχειρηματικούς και επενδυτικούς προορισμούς, κυρίως λόγω της χαμηλής φορολογίας.

Επιπλέον, με αφορμή τη διοργάνωση της Expo 2020 στο Ντουμπάι, θα ξεκινήσει και η κατασκευή απαιτούμενων υποδομών, ενώ αναμένεται για τον σκοπό αυτόν να διατεθούν περίπου 6,9 δισ. δολάρια.

Για τη διείσδυση στην εν λόγω αγορά και με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων μεταξύ των επιχειρηματιών της Β. Ελλάδας και της επιχειρηματικής κοινότητας των ΗΑΕ, ο ΣΒΕΕ συνδιοργανώνει, τον Σεπτέμβριο, με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Λονδίνου, το Εμπορικό Επιμελητήριο των Βρυξελλών, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ουγγαρίας, το Κέντρο Καινοτομίας της Λιθουανίας και τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών της Σικελίας, ευρωπαϊκή επιχειρηματική αποστολή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.