Επίσκεψη Καρασαρλίδου σε Α.Σ. και Α.Σ.Ο.Π. Επισκοπής

Επίσκεψη Καρασαρλίδου σε Α.Σ. και Α.Σ.Ο.Π. Επισκοπής

Με τις διοικήσεις του Α.Σ. και του ΑΣΟΠ Επισκοπής συναντήθηκε η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου με αντιπροσωπεία της Τ.Ο. Νάουσας του ΣΥΡΙΖΑ, και συζήτησαν την πορεία της φετινής παραγωγής των ροδάκινων καθώς και τα προβλήματα των αγροτών.

Οι πρόεδροι των δυο συνεταιρισμών, Δημ. Λογγιζίδης και Βασ. Λαμπριανίδης αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στις αρνητικές επιπτώσεις από το εμπάργκο στη Ρωσία, σημειώνοντας ότι η φετινή παραγωγή των δυο συνεταιρισμών οδηγείται κυρίως στην Πολωνία, ενώ αναζητούνται και νέες αγορές, ώστε να υπάρχει καλύτερη αξιοποίηση του προϊόντος. Τόνισαν όμως ότι η αγορά της Ρωσίας είναι αναντικατάστατη και πρέπει άμεσα να αρθεί το εμπάργκο ώστε να υπάρχει καλύτερη απορρόφηση της παραγωγής.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον κανονισμό του ΕΛΓΑ και στο θέμα με τις αποζημιώσεις των φετινών ζημιών από τον παγετό.

Για τις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, η βουλευτής ενημέρωσε ότι υπεγράφη η ΚΥΑ των συναρμόδιων υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών, που αφορά στην τροποποίηση του προϋπολογισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να καταστεί δυνατή η καταβολή του συνόλου των αποζημιώσεων προς τους παραγωγούς, εκτός εκείνων που εκκρεμούν ενστάσεις. Η καταβολή των αποζημιώσεων προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Επίσης, τόνισε ότι ρυθμίστηκαν ζητήματα, που αφορούν στα οδοιπορικά και στην αποζημίωση των γεωπόνων του ΕΛΓΑ προκειμένου να διενεργούν τους απαιτούμενους ελέγχους/εκτιμήσεις, με αύξηση του χρόνου και των διανυκτερεύσεων.