Επιστολή ΓΕΩΤ.Ε.Ε. προς τη Βουλή για σχεδιασμό εθνικής πολιτικής αντιμετώπισης πυρκαγιών

Επιστολή ΓΕΩΤ.Ε.Ε. προς τη Βουλή για σχεδιασμό εθνικής πολιτικής αντιμετώπισης πυρκαγιών
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Επιστολή προς την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής και συγκεκριμένα την Πρόεδρο κα. Αικατερίνη Ιγγλέζη, απέστειλε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. κ. Σπύρος Μάμαλης. Ο λόγος της επιστολής «o σχεδιασμός και η εφαρμογή εθνικής πολιτικής για τις πυρκαγιές».

Συγκεκριμένα η επιστολή του Προέδρου του ΔΣ του ΓΕΩΤ.Ε.Ε αναφέρει τα εξής: 

«Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

με αφορμή τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν πρόσφατα την Αττική, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας υπογραμμίζει την αδήριτη ανάγκη ύπαρξης ριζικών αλλαγών στο σχεδιασμό και την εφαρμογή της εθνικής πολιτικής για την πρόληψη και την καταστολή των δασικών πυρκαγιών.

Στο παραπάνω πλαίσιο, σας ενημερώνουμε πως το ΓΕΩΤ.Ε.Ε., ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της Πολιτείας επί ζητημάτων που αφορούν, μεταξύ άλλων, την προστασία και αειφορική διαχείριση των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος, έχει ήδη καταθέσει, μέσω επιστολής που απηύθυνε προς τον Πρωθυπουργό και τα Κόμματα της Βουλής των Ελλήνων, μια βασική δέσμη συγκεκριμένων πολιτικών και μέτρων που στοχεύουν τόσο την άμεση άμβλυνση και αποκατάσταση των δυσμενών επιπτώσεων των πρόσφατων πυρκαγιών, όσο και στη δημιουργία ενός νέου σύγχρονου και αποτελεσματικού μοντέλου πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών.

Εντούτοις, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο επισημαίνει ότι, για να επιτύχει οποιαδήποτε σχετική εθνική προσπάθεια, απαιτείται η συμμετοχή σύσσωμης της ελληνικής κοινωνίας. Ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία, προς την κατεύθυνση αυτή, θεωρούμε ότι θα έχει η πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, στο πλαίσιο της οποίας τα μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν αναλυτικά για τις απόψεις και προτάσεις όλων των αρμοδίων υπηρεσιών και των εμπλεκόμενων επιστημονικών, επαγγελματικών και συνδικαλιστικών φορέων, σχετικά με την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Ευελπιστώντας στην άμεση και θετική σας ανταπόκριση επί του εν λόγω αιτήματός μας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον σχετική πληροφορία, διευκρίνιση ή συνεργασία.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.»

-Διαφήμιση-