Επιτυχόντες Νέοι Αγρότες: Πλήρωνονται όσοι έχουν κάτω απο 50 μόρια;

-Διαφήμιση-
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ενημερωθήκαμε ότι είμαστε μεταξύ των επιτυχόντων της 2ης πρόσκλησης για τους Νέους Αγρότες στην Περιφέρεια Ηπείρου. Δεν έχουμε, όμως, πληρωθεί ακόμα. Σε επικοινωνία μας με την περιφέρεια, μάς είπαν ότι όσοι έχουν κάτω από 50 μόρια ίσως να μην πληρωθούν, γιατί δεν θα φτάσoυν τα χρήματα. Ο ένας από εμάς έχει 49 μόρια και ο άλλος 46. Τι ισχύει;

Τα αποτελέσματα της 2ης πρόσκλησης για τους Νέους Αγρότες δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, επομένως δεν μπορείτε να γνωρίζετε αν έχετε εγκριθεί ή όχι. Ακόμα και αν έχετε άτυπη ενημέρωση ότι έχετε περάσει τη βάση, αυτό δεν συνιστά επίσημη διαβεβαίωση για να μπορέσετε να τεκμηριώσετε δικαίωμα πληρωμής, για το οποίο θα πρέπει να αναρτηθούν οι πράξεις ένταξης.

Ειδικά για την Περιφέρεια Ηπείρου, οι αιτήσεις νέων αγροτών στη 2η πρόσκληση υπερέβησαν τον διαθέσιμο προϋπολογισμό, που σημαίνει ότι ενδεχομένως να υπάρχουν επιλαχόντες. Αυτή είναι η κατηγορία στην οποία εντάσσονται όσοι έχουν περάσει μεν τη βάση (η οποία ήταν στα 40 μόρια), αλλά τα διαθέσιμα χρήματα φτάνουν για εγκεκριμένους αγρότες που έχουν υψηλότερη βαθμολογία. Κάπως έτσι θα μπορούσα να ερμηνεύσω την απάντηση την οποία σας έδωσαν προφορικά.

-Διαφήμιση-