Επιβεβαίωση του ypaithros.gr: Πληρώνονται σήμερα Μεγάλη Τετάρτη υπόλοιπα Εξισωτικής και το de minimis στα τεύτλα 11 εκατ. ευρώ (upd)

Στην καταβολή των υπολοίπων της Εξισωτικής Αποζημίωσης ύψους 10 εκατ. ευρώ περίπου αλλά και της έκτακτης κρατικής ενίσχυση ήσσονος σημασίας (de minimis) στα τεύτλα, ύψους 1 εκατ. ευρώ περίπου προχωράει σήμερα Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου ο ΟΠΕΚΕΠΕ, επιβεβαιώνοντας το χθεσινό ρεπορτάζ του ypaithros.gr.

Χθες Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου πληρώθηκε το μεγάλο πακέτο των Συνδεδεμένων Ενισχύσεων (νέων και υπολοίπων) και των Άμεσων Ενισχύσεων του έτους 2018, συνολικού ποσού 110.972.923,19 ευρώ. Αν και αρχικά είχε προγραμματιστεί στο ίδιο πακέτο να περιλαμβάνονται η Εξισωτική και το de minimis, εν τούτοις για τεχνικούς λόγους, αποφασίστηκε η καταβολή τους για σήμερα Μεγάλη Τετάρτη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του ypaithros.gr, από σήμερα το απόγευμα τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα για τους δικαιούχους της Εξισωτικής και του de minimis μέσω των ΑΤΜ, και από αύριο το πρωί στα υποκαταστήματα των τραπεζών.

Πιο αναλυτικά, καταβάλλονται

  • 7,9 εκατ. ευρώ σε 9.500 περίπου δικαιούχους για το υπομέτρο 13.1 και
  • 2,5 εκατ. ευρώ σε 6.800 περίπου δικαιούχους για το υπομέτρο 13.2.

Όσον αφορά την κρατική ενίσχυση ήσσονος σημασίας για την καλλιέργεια ζαχαροτεύτλων, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ το ποσό ανέρχεται στα 1.039.412,21 ευρώ και θα καταβληθεί σε 356 δικαιούχους.

Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τις πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ

Στους λογαριασμούς των δικαιούχων το νέο πακέτο πληρωμών 120 εκατ. ευρώ (upd)