Το επιχειρηματικό οικοσύστημα της Δυτικής Μακεδονίας στο διπλωματικό μικροσκόπιο

ditiki-makedonia-oikosistima
-Διαφήμιση-

Μία από τις σημαντικότερες οικονομικές, εμπορικές και διπλωματικές επισκέψεις που έχουν γίνει στη Δυτική Μακεδονία, με πολυμελή εκπροσώπηση πρεσβευτών ξένων χωρών, διπλωματικών και εμπορικών ακολούθων, επιχειρηματιών και θεσμικών φορέων, πρόκειται να πραγματοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες στην περιοχή.

Με κύριο σκοπό την προβολή και την τόνωση του επιχειρηματικού οικοσυστήματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, από τις 3 έως τις 6 Οκτωβρίου ο Οργανισμός Enterprise Greece και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με την υποστήριξη της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας (ΑΝΚΟ) ΑΕ και των τεσσάρων επιμελητηρίων του νομού, διοργανώνουν επιχειρηματική αποστολή εκπροσώπων 27 χωρών από όλο τον πλανήτη, μεταξύ των οποίων από Ηνωμένες Πολιτείες, Ινδία, Αυστραλία κ.ά. και 31 διπλωματών. Στην πολυμελή αυτή αντιπροσωπεία θα παρουσιαστεί το επιχειρηματικό προφίλ της Περιφέρειας, ενώ θα γίνουν προκαθορισμένες κατ’ ιδίαν συναντήσεις εξαγωγικών επιχειρήσεων της περιοχής με τους διπλωμάτες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΑΝΚΟ στο τμήμα ανάπτυξης επιχειρηματικότητας/Enterprise Europe Network – Hellas, Σπύρο Κελλίδη, είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που στη Δυτική Μακεδονία συμβαίνει μια τόσο σημαντική εκδήλωση από άποψη εκπροσώπων υψηλού επιπέδου. «Έχουμε ρεκόρ συμμετοχών τόσο από πλευράς διπλωματών και πρεσβειών όσο και επιχειρήσεων της περιοχής», επισημαίνει ο κ. Κελλίδης.

Στις προκαθορισμένες Β2Β συναντήσεις έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, μέχρι στιγμής, περισσότερες από 15 επιχειρήσεις της περιοχής εστιασμένες στον κλάδο της μεταποίησης προϊόντων, στους τομείς των τροφίμων και ποτών, της παροχής υπηρεσιών, κυρίως στον τουρισμό, αλλά και στη γούνα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως σημειώνει ο κ. Κελλίδης, έδειξαν οι οινοποιητικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται τοπικά, αλλά και σε όλη την περιφέρεια. «Πρόκειται για επιχειρήσεις που έχουν μεγάλη εμβέλεια και ανάλογο εξωστρεφή προσανατολισμό. Άλλωστε, υπήρχαν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή τους», αναφέρει ο εκπρόσωπος της ΑΝΚΟ, σημειώνοντας παράλληλα πως η προβολή των επενδυτικών ευκαιριών της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, μέσω του προγράμματος Synergassia, που υλοποιεί ο Οργανισμός Enterprise Greece σε συνεργασία με τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας για την προώθηση των ελληνικών τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών στις διεθνείς αγορές, αποτελεί μια άριστη ευκαιρία για τις επιχειρήσεις της περιοχής να «εκμεταλλευτούν» τις δυνατότητες που τους δίνει το πρόγραμμα, αλλά και να δικτυωθούν».

Ταυτόχρονα με τη μεγάλη αυτή διπλωματική αποστολή, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις και σε πρότυπες εξωστρεφείς βιομηχανίες και βιοτεχνίες της Κοζάνης, της Φλώρινας, των Γρεβενών και της Καστοριάς.

-Διαφήμιση-