Αυτό το άρθρο είναι 78 μηνών

Έργα τουριστικής ανάδειξης στη λίμνη Πηνειού

30/10/2018
56'' διάβασμα
erga-touristikis-anadeixis-sti-limni-pineiou-138707

Το δρόμο της υλοποίησης παίρνουν σημαντικά έργα υποδομής στη λίμνη Πηνειού στην Ηλεία τα οποία θα συμβάλλουν στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής. Μάλιστα το θέμα αυτό συζητήθηκε στη χθεσινή συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας, μεταξύ του δημάρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου και στελεχών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το έργο με τίτλο «Συμπλήρωση τουριστικών υποδομών στη λίμνη Πηνειού για την προώθηση της βιοποικιλότητας», συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000€, υποβλήθηκε στον άξονα βιοποικιλότητας του προγράμματος INTERREG, περιλαμβάνει παρεμβάσεις

στη τεχνητή λίμνη φράγματος Πηνειού «Κωνσταντίνος Καραμανλής», ώστε να αξιοποιηθούν οι υφιστάμενες υποδομές του εγκαταλειμμένου τουριστικού περιπτέρου, αλλά και η δημιουργία παρατηρητηρίου οικοτόπων και ενδιαιτημάτων, εκθεσιακού κέντρου και χώρου εκδηλώσεων περιβαλλοντικού – οικοτουριστικού ενδιαφέροντος.

Πηγή: ert.gr

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ: