Εργάτες Γης: Παραμένουν κανονικά στα χωράφια

Λύθηκε το πρόβλημα που είχε προκύψει πριν από λίγες ημέρες με την παράταση παραμονής των εργατών γης. Μετά από σχετική οδηγία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ξεκαθαρίστηκε το ζήτημα των δικαιολογητικών για την παράταση της προσωρινής απασχόλησης των εργατών γης για επιπλέον 90 ημέρες, η οποία προβλέφθηκε με τροπολογία του ΥΠΑΑΤ τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους (άρθρο 16 του ν.4783/2021), καλύπτοντας τις παρούσες και επείγουσες ανάγκες των αγροτών.

Πλέον, απαιτείται μόνο αίτηση και υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη, φωτοαντίγραφο της αστυνομικής του ταυτότητας, φωτοτυπία του διαβατηρίου του εργαζόμενου και φωτογραφία του, τα οποία υποβάλλονται στην κατά τόπο αρμόδια Διεύθυνση Αλλοδαπών ή στη Διεύθυνση Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς επιπλέον κόστη και επιβαρύνσεις. Έτσι, κάποιος εργάτης, που η παραμονή του έληγε στο τέλος του Ιουλίου, πλέον θα μπορεί να παραμείνει και να συνεχίσει τις εργασίες του έως και τον Οκτώβριο.

Το ζήτημα που είχε προκύψει με επιπλέον απαιτήσεις και επιβαρύνσεις για τους αγρότες – εργοδότες αναδείχθηκε από την ΕΘΕΑΣ και λίγες ημέρες μετά το δημοσίευμα της «ΥΧ» λύθηκε, προς όφελος των αγροτών.