Εργάτες Γης: Στα 110 ευρώ το παράβολο για τους κατά παρέκκλιση μετακλητούς, στη Βουλή η χορήγηση παράτασης

Η ρύθμιση που ανέμεναν οι παραγωγοί για τη χορήγηση παράτασης για την κατά παρέκκλιση μετάκληση στο εξαμηνιαίο καθεστώς απασχόλησης εργατών γης (3+3 μήνες) από τρίτες χώρες, χωρίς θεώρηση εισόδου από το προξενείο βρίσκεται στη Βουλή. Η νέα καταληκτική ημερομηνία είναι η 30η Σεπτεμβρίου του 2022. Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα είχε τεθεί στη σύσκεψη εκπροσώπων της ΕΘΕΑΣ με στελέχη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Μετανάστευσης πριν από περίπου έναν μήνα (17/2).

Όπως είχε γνωστοποιήσει τότε η «ΥΧ» το αίτημα των παραγωγών να μπορούν να μετακαλούν πολίτες τρίτων χωρών για απασχόληση στο χωράφι χωρίς θεώρηση εισόδου από τις προξενικές αρχές για 90 + 90 ημέρες βρισκόταν σε καλό δρόμο, μετά τη σύσκεψη που είχε προηγηθεί.

Η ρύθμιση περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Καταπολέμησης της Διαφθοράς που κατατέθηκε στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή (11/3). Στο σχετικό άρθρο αναφέρονται και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ένα εκ των οποίων είναι το παράβολο ύψους 110 ευρώ ανά εργάτη που πρόκειται να απασχοληθεί.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τις διατάξεις για τους εργάτες γης