Εργοτάξιο η Βουλή για ενίσχυση στέγης – ενεργειακή αναβάθμιση

Εργοτάξιο η Βουλή για ενίσχυση στέγης -ενεργειακή αναβάθμιση
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Σ’ ένα απέραντο εργοτάξιο έχει μεταβληθεί η Βουλή από την πλευρά της Βασιλίσσης Σοφίας, με στόχο να βελτιωθεί η στέγη, που ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και ν΄ αναβαθμιστεί ενεργειακά το κτήριο, μειώνοντας και το κόστος ψύξης – θέρμανσης. Τώρα η προσπάθεια που γίνεται να βελτιωθεί η στέγη κόστους 1.038.000 ευρώ, διότι παντού έχει «εξογκώματα», λόγω διαφόρων εργασιών, μηχανολογικών, ηλεκτρολογικών κ.ά. 

Τα έργα και οι μελέτες που γίνονται σε ό, τι αφορά στη Βουλή προέρχονται από τ’ αποθεματικά αλλά και από το ΕΣΠΑ. Λουλούδια αποσπάστηκαν και θα μεταφυτευθούν, αλλά παρά τη βούληση του Προέδρου της Βουλής, Νίκος Βούτσης, για λόγους καθαρά τεχνικούς, δεν πρόκειται να μεταφερθούν στη στέγη αλλά θα μεταφυτευθούν οι εργασίες σε άλλο σημείο, πάλι στον προαύλιο χώρο της Βουλής. Με την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και εργαζόμενοι από την τεχνική υπηρεσία, από την κατηγορία της 5ηςκλάσης το κτήριο αναβαθμίζεται στην 4η , λόγω των μονώσεων, που θα γίνουν και την αλλαγή των ψυκτικών μέσων, μειώνοντας έτσι το κόστος ηλεκτροδότησης του κτηρίου και το κόστος φυσικού αερίου για θέρμανση – ψύξη. 

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το Σεπτέμβριο του 2018, στο κεντρικό κτήριο και αλλαγές κυοφορούνται στη συνέχεια και σε άλλα σημεία, ώστε να μη δημιουργηθούν ανυπέρβλητα προβλήματα στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, καθώς έτσι κι αλλιώς θα υπάρξουν αλλαγές και στις  νομοθετικές διαδικασίες, λόγω των εργασιών. Σε ό, τι αφορά στο οικονομικό κομμάτι ο κ.Βούτσης εξήγησε μεταξύ άλλων ότι τα έργα αυτά είναι προγραμματισμένα και δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress