Ερώτηση της ΝΔ για παράταση υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες

Ποσοστό 2,82% της έκτασης της χώρας προστέθηκε σήμερα στο σύνολο των κυρωμένων δασικών χαρτών

Ερώτηση στον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, για την παράταση υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες των δήμων Αίγινας, Αγκιστρίου, Κυθήρων, Πόρου, Σπετσών, Τροιζηνίας και Ύδρας, κατέθεσε ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων και Αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος Κώστας Κατσαφάδος.

Ο κ. Κατσαφάδος ρωτά αν προτίθεται η κυβέρνηση να δώσει παράταση έως τον Σεπτέμβριο του 2017 για την υποβολή αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες, καθώς η καταληκτική ημερομηνία είναι 12 Ιουνίου 2017, προκειμένου να καταρτίσουν και να υποβάλουν τις ενστάσεις εμπρόθεσμα οι πολίτες.

ΘΕΜΑ: Δασικοί χάρτες και αγροτική παραγωγή

Αναφερόμενος στο δήμο Κυθήρων εξήγησε πως παρατηρούνται προβλήματα διότι «πολλοί ιδιοκτήτες γης δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, ενώ αρκετοί από αυτούς διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό», ενώ προσθέτει ότι παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στη διαδικασία, καθώς οι υπηρεσίες και οι πολίτες χρειάζονται περαιτέρω διευκρινήσεις.

Ο βουλευτής της ΝΔ και αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος υπογραμμίζει ακόμη ότι χρειάζεται διόρθωση των προδήλων σφαλμάτων, που ήδη έχουν διαπιστωθεί, όπως π.χ. η ενημέρωση των αναρτημένων χαρτών με όλες τις τελεσίδικες πράξεις χαρακτηρισμού, και η διόρθωση σε ορισμένα περιγράμματα των οικισμών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η συγκεκριμένη διάταξη, επηρεάζει όχι μόνο τους κατοίκους και τους αγρότες των δήμων Αίγινας,  Αγκιστρίου, Κυθήρων, Πόρου, Σπετσών, Τροιζηνίας, Ύδρας, όπως επισημαίνει ο βουλευτής, αλλά και άλλες περιοχές, με μεγάλες γαίες, οι οποίες πλέον έχουν περάσει στα χέρια ομογενών όπως π.χ. στην Κάρπαθο αλλά και μικρότερων ιδιοκτησιών, που ανήκουν σε νέες χώρες, όπως π.χ. στην Ήπειρο, τη Θράκη κ.ά.