Έρχεται ο «ηλεκτρονικός ΕΛΓΑ»;

Συνάντηση ΕΛ.Γ.Α. με τους γεωργοκτηνοτρόφους του Δομοκού
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Σε τροχιά αλλαγών βρίσκεται ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, σύμφωνα με όσα ανέφερε από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκος Μπόλαρης, απαντώντας σε παρατήρηση του βουλευτή ΝΔ της Ηλείας, Κωνσταντίνου Τζαβάρα, κατά τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, ο οποίος επισήμανε ότι πρέπει να γίνουν νομικές αλλαγές στον οργανισμό.

Ο κ. Τζαβάρας τόνισε ότι ήδη είχε ειπωθεί από πλευράς Π. Κουκουλόπουλου (σσ ενόσω ήταν αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης) ότι επίκεινται αλλαγές στον κανονισμό του ΕΛΓΑ. Ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ εξήγησε πως ενώ είναι υποχρεωτική ασφάλιση πλέον για τους αγρότες, πολλές από τις ζημιές και στη φυτική και τη ζωική παραγωγή δεν καλύπτονται.

-Διαφήμιση-

Ο κ. Μπόλαρης σημείωσε πως η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ δεν είναι εύκολη υπόθεση, ωστόσο έχει σχηματιστεί επιτροπή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επεξεργάζεται σχέδιο, σε συνεργασία και με τους εμπειρογνώμονες αλλά και με τους αγρότες, ώστε και να διευρυνθεί ο κατάλογος των ζημιών, που αποζημιώνονται αλλά και να υπάρξει οικονομοτεχνική μελέτη, ώστε αυτή η λύση να είναι βιώσιμη.

Για του λόγου το αληθές ο αναπληρωτής υπουργός εξήγησε πως υπάρχουν διάφορες δυσκολίες, οικονομικές, ασφαλιστικές, τεχνικές λεπτομέρειες αλλά στόχος είναι με το νέο νομοθέτημα για τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, οι διαδικασίες να είναι ηλεκτρονικές. 

Άννα Στεργίου

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki