Έρχονται νέες διατάξεις για τον έλεγχο και την εποπτεία της αγοράς

Ανέπαφο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης από τον μίνι ανασχηματισμό
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Διατάξεις για τον έλεγχο και της εποπτείας της αγοράς περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα, που επιχειρεί να βάλει μία τάξη, στη βελτίωση του συντονισμού των ελεγκτικών υπηρεσιών. Οι διατάξεις αυτές δεν αφορούν μόνο τους αγρότες αλλά γενικά και τους καταναλωτές, το οποίο αναμένεται να ενταχθεί προς επεξεργασία στα μέσα της εβδομάδας  ενώ το νομοσχέδιο, σύμφωνα με άλλες πηγές, περιλαμβάνει και διατάξεις που αφορούν στο κτηματολόγιο.

Στη Βουλή συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναφέρθηκε στο καλό επενδυτικό κλίμα, που διαμορφώνεται και στο γεγονός ότι το 2017 ήρθαν επενδύσεις ύψους 4 δις ευρώ. Από τα βασικά ζητήματα συζήτησης, όπως αναπτύχθηκαν από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο αφορούσαν στο πολυνομοσχέδιο ενώ τέθηκαν από πλευράς του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά ζητήματα, που αφορούσαν στο Σκοπιανό. Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου συμμετείχαν και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ. 

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Σε ό, τι αφορά στους ελέγχους για την εποπτεία της αγοράς, πλέον αναλαμβάνει συγκεκριμένο συντονιστικό ρόλο Διεύθυνση στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, παρότι οι οργανωμένοι φορείς που υπήρχαν μέχρι σήμερα παραμένουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τις νέες διατάξεις αναμένεται η ενοποίηση και των υποθηκοφυλακείων και το ξεκαθάρισμα στους τίτλους ιδιοκτησίας. Το μεγαλύτερο ξεσκαρτάρισμα πρέπει να γίνει στην ηπειρωτική χώρα, διότι με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα και τα Επτάνησα, διότι δεν υπήρξε διαχρονικά οργανωμένο σύστημα διαιτησίας. 

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress