Εσείς πόσα πλαστικά τρώτε στη ζωή σας;

Εσείς πόσα πλαστικά τρώτε στη ζωή σας;

Οι άνθρωποι θα μπορούσαν να καταναλώνουν σε μία εβδομάδα το ισοδύναμο μίας πιστωτικής κάρτας φτιαγμένης από πλαστικό, συμπεραίνει μια μελέτη του WWF International για το 2019, κυρίως σε πόσιμο νερό που μπήκε σε πλαστικό αλλά και μέσω τροφίμων όπως οστρακοειδή, τα οποία τείνουν να τρώγονται ολόκληρα, έτσι ώστε να καταναλώνεται και το πλαστικό στα πεπτικά τους συστήματα. Το Reuters χρησιμοποίησε τα ευρήματα της μελέτης για να δείξει πώς μοιάζει αυτή η ποσότητα πλαστικού σε διάφορες χρονικές περιόδους.

Κομμάτια από πλαστικά καλαμάκια μέσα σε ένα κουτάλι βάρους 0,7 γραμμαρίων αντιστοιχεί στην ποσότητα πλαστικού που μπορεί να φάει κάποιος σε μια μέρα.

Πλαστικά κουμπιά βάρους 5 γραμμαρίων, σε ένα φλυτζάνι καφέ ισοδυναμούν με την ποσότητα πλαστικού που μπορεί να φάει κάποιος σε μία εβδομάδα.

Τα πλαστικά ζάρια που ζυγίζουν 21 γραμμάρια σερβιρισμένα σε πιάτο ισοδυναμούν με την ποσότητα του πλαστικού που μπορεί να φάει κάποιος σε ένα μήνα.

Πλαστικά καπάκια βάρους 62 γραμμαρίων, μέσα σε ένα καλάθι ατμού μπαμπού, ισοδυναμούν με την ποσότητα πλαστικού που μπορεί να φάει κάποιος σε τρεις μήνες.

Ένα πλαστικό κράνος ασφαλείας που ζυγίζει 248 γραμμάρια ισοδυναμεί με την ποσότητα του πλαστικού που μπορεί να φάει κάποιος μέσα σε έναν χρόνο.

Σε ένα τραπέζι απεικονίζονται πλαστικά σχοινιά και πλαστικοί σωλήνες βάρους 510 γραμμαρίων, που ισοδυναμούν με την ποσότητα του πλαστικού που μπορεί να φάει κάποιος σε δύο χρόνια.

Διάφορα πλαστικά είδη βάρους 1,3 κιλών ισοδυναμούν με την ποσότητα του πλαστικού που μπορεί να φάει κάποιος σε πέντε χρόνια.

Διάφορα πλαστικά είδη βάρους 2,7 κιλών ισοδυναμούν με την ποσότητα του πλαστικού που μπορεί να φάει κάποιος σε δέκα χρόνια.
 
Πηγή: naftemporiki.gr