Το καλοκαίρι του 2012, ένα ζευγάρι από τον Καναδά ο Steve Jenkins μαζί με τον σύντροφό του, Derek Walter, επισκέφτηκαν έναν φίλο τους και είδαν ένα μικρό γουρουνάκι, το οποίο ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά και θέλησαν να υιοθετήσουν. Σημαντική λεπτομέρεια: πίστευαν ότι είναι μικρό γουρούνι.

I thought we were getting a cupcake fridge today, but my hopes were dashed when I realized it's just a dishwasher.

A post shared by Esther The Wonder Pig (@estherthewonderpig) on

Τα μίνι γουρούνια ή γουρούνια τσέπης, όπως μαρτυρά το όνομά τους, είναι μικροσκοπικά, κατάλληλα για κατοικίδια, τηρούν τους κανόνες υγιεινής και διαθέτουν εξαιρετική ευφυΐα.

I wish the fridge was beside my bed, because I'm really comfortable but I also want chips and dip.

A post shared by Esther The Wonder Pig (@estherthewonderpig) on

Φτάνουν σε ύψος, περίπου, τους 15 πόντους, είναι εγκεκριμένα ως κατοικίδια ζώα από τις περισσότερες αρμόδιες εθνικές υπηρεσίες, εκπαιδεύονται εύκολα και τα τελευταία χρόνια, έχουν τρελάνει κόσμο.

Έχοντας όλα αυτά υπόψη, Steve και Derek δεν δίστασαν στιγμή να υιοθετήσουν το γουρουνάκι, το οποίο ακούει στο όνομα Esther, είναι θηλυκό, πάντα χαμογελαστό και αξιαγάπητο.

Ωστόσο, σύντομα διαπίστωσαν ότι αυτό που νόμιζαν για μίνι γουρουνίτσα, ήταν στην πραγματικότητα ένα κοινό γουρούνι, όταν μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, από τα 2 κιλά έφτασε τα 225!

#ThrowbackThursday To that time I ate dads box of grape juice when he wasn't looking, then went to bed for 18 hours.

A post shared by Esther The Wonder Pig (@estherthewonderpig) on

Η Esther, στο πέρασμα των χρόνων, συνέχισε να βάζει κιλά, μέχρι που έγινε ένα πληθωρικό γουρούνι, βάρους 275 κιλών.

Παρόλα αυτά, οι “γονείς” της δεν έχασαν την αγάπη τους για αυτήν, έκαναν χώρο στη ζωή και στο σπίτι τους, την αγκάλιασαν, την εκπαίδευσαν και συνέχισαν να ζουν σαν τριμελής οικογένεια. Απλά, το ένα μέλος είναι… χοίρος.

I'm half awake, but the other half is gonna need a while.

A post shared by Esther The Wonder Pig (@estherthewonderpig) on

Σήμερα, η Esther, με τη φροντίδα των αφεντικών της, ακολουθεί μία προσεγμένη διατροφή και χαίρει άκρας υγείας. Εν τω μεταξύ, έγινε μία από τις τετράποδες διασημότητες των social media -ένα διάσημο γουρούνι με δική του ιστοσελίδα, δικό του λογαριασμό στο Instagram και δικό του κανάλι στο YouTube.

Οι ιδιοκτήτες της εξήγησαν, μιλώντας στο Mashable, ότι η ανατροφή της Esther, η οποία είναι ιδιαίτερα ευφυής, έχει πολλές ομοιότητες με εκείνη ενός σκύλου, καθώς απολαμβάνει τις βόλτες και το παιχνίδι. Η διαφορά είναι ότι έχει ανάγκη από ένα μεγαλύτερο κρεβάτι και άφθονα φρέσκα προϊόντα για μία υγιεινή διατροφή (video). Χρειάζονται γύρω στα 200 δολάρια τον μήνα για να τρέφεται.

Εξάλλου, η ζωή με την Esther, η οποία έχει αποκτήσει πλέον το παρατσούκλι The Wonder Pig (το γουρούνι θαύμα), άλλαξε τις απόψεις του Steve και του Derek, σχετικά με τον τρόπο ζωής τους. “Μόλις τη γνωρίσαμε, η σκέψη μας ότι είναι μέρος της τροφικής μας αλυσίδας ανατράπηκε”, εξηγεί ο Steve. “Γίναμε εντελώς χορτοφάγοι. Υπάρχει κάτι μαγικό στην γνωριμία μας με το γουρούνι”.