Εθελοντικός καθαρισμός στη λιμνοθάλασσα Γιάλοβα

Εθελοντικός καθαρισμός στη λιμνοθάλασσα Γιάλοβα
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών, την προσεχή Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί εθελοντικός καθαρισμός στην περιοχή του Διβαρίου Μεσσηνίας, στη λιμνοθάλασσα Γιάλοβα. Τόπος συνάντησης είναι το παλιό αντλιοστάσιο στη Λιμνοθάλασσα Γιάλοβα, στις 9.30 π.μ.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όσους θέλουν να συμμετέχουν. Όπως συμβουλεύουν οι διοργανωτές: «φορέστε άνετα ρούχα, κατάλληλα παπούτσια και λάβετε μέτρα προστασίας από τον ήλιο. Για την καλύτερη δυνατή μετακίνηση των ενδιαφερομένων, θα ξεκινήσει λεωφορείο από την Καλαμάτα προς τη Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, το πρωί της Κυριακής, 2 Οκτωβρίου. Δε θα υπάρξει κόστος μετακίνησης. Όλοι Μαζί Μπορούμε να Κάνουμε τον Τόπο μας πιο Όμορφο!.»

Οι συμμετοχές σύμφωνα με τους διοργανωτές θα γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου. 

Ο καθαρισμός, εκτός από την απομάκρυνση των απορριμμάτων, έχει ως στόχο να αναδειχθεί η αξία της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.  

Όλη η προσπάθεια θα γίνει με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Καπετάν Βασίλη» και του οργανισμού νεολαίας Κ.Α.ΝΕ.

Η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας αποτελεί, καταφύγιο άγριας ζωής και ιδιαίτερα των μεταναστευτικών πτηνών. Επιπλέον είναι ο βιότοπος πλήθους θηλαστικών, ερπετών, αμφίβιων και ψαριών, με κυριότερο τον αφρικανικό χαμαιλέοντα, που αποτελεί είδος υπό εξαφάνιση. Παράλληλα, η περιοχή έχει ανακηρυχθεί ζώνη αρχαιολογικής προστασίας, αφού διαθέτει μοναδικά σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

-Διαφήμιση-