Εξαίρεση αποτελεί η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή μείωση ροδάκινου

Εξαίρεση αποτελεί η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή μείωση ροδάκινου
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Επιβεβαιώνουν την πρώτη υπόθεση των αρχών του Μαΐου για μείωση στην παραγωγή ροδάκινων και νεκταρινιών στην Ευρώπη οι νεότερες εκτιμήσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Freshplaza. Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, φέτος αναμένονται συνολικά 3,67 εκατ. τόνοι 8% λιγότεροι σε σύγκριση με το 2017. Εξαιρώντας, μάλιστα, τα ροδάκινα Percoca τα οποία κατευθύνονται κυρίως στη βιομηχανία, το ποσοστό της μείωσης φτάνει το 11%.

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα με αύξηση της τάξης του 20% κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τον συντάκτη του ρεπορτάζ, με επίπτωση στο σύνολο της ευρωπαϊκής παραγωγής, ιδίως όταν λόγος γίνεται για Percoca.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Η Ισπανία βλέπει μια μείωση κατά 11% σε σύγκριση με την περσινή παραγωγή, με κάτι περισσότερο από 1,5 εκατ. τόνους. Τη μεγαλύτερη πτώση, κατά 15% στα ροδάκινα και 18% στα νεκταρίνια, αναμένουν οι μεσοόψιμες περιοχές της Καταλονίας και της Αραγκόνα. Οι πρώιμες περιοχές είχαν μείωση κατά 7% στα ροδάκινα και κατά 13% στα νεκταρίνια.

H συνεταιριστική Centro Servici Ortofruticoli αναμένει πτώση της παραγωγής κατά 16%  – με τις πρώιμες περιοχές του νότου να ξεπερνούν το 20% και τις πιο βόρειες να φτάνουν το 13%.

Η Γαλλία εκτιμάται ότι θα δει μια πτώση της τάξης του 10% με 200.000 τόνους περίπου.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress